"ДПС няма да направи компромис с участието на ултранационалисти в управлението"

ОFFNews Последна промяна на 26 юли 2015 в 17:02 2520 11

"ДПС направи градивен компромис в името на националния интерес. Но няма да направим компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната. Европейска България не може да допусне това".

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в Търговище, където беше по повод на традиционния мюсюлмански събор в местността Баба Конду край село Божурка, съобщава бТВ.

При официалното откриване на събора Местан призова присъстващите да потвърдят думите му със своя вот на изборите за местна власт през октомври.

Той каза още, че винаги когато става въпрос за българския национален интерес може да се разчита на ДПС. По думите му партията имала политически причини да имаме резервирано отношение към първоначално предложените промени в Конституцията, но не са били против тях.

По време на откриването на събора Местан призова присъстващите да потвърдят думите му със своя вот на изборите за местна власт през октомври. 

"Има алтернатива на езика на омразата. И това е толерантността - способността, въпреки етническите и религиозните различия, да се срещаме на свети места. Тези места ни казват нещо много важно - че има ценности, които стоят над политиката. И когато говорим за ДПС, ние се срещаме с избирателите си точно на такива места, защото имаме чувството, че тук е кодирана ценностната матрица на ДПС. Най-важният елемент, на която е толерантността", каза Местан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2015 в 15:07

ДПС е единствената политическа партия, която се грижи само и единствено за националните ни интереси, партията с най-кадърнит представители и работещА само и единствено за благото на българския народ.

27.07 2015 в 10:53

Всички признават, че в ДПС са най-добрите експерти, най-добрите политици, но като дойде време за избори малоумните българи не гласуват за ДПС, защо? Кое е по-важно, България да бъде една развита страна и управлявана от кадърни хора или да тънем в мизерия, но само и само ДПС да не са на власт.

27.07 2015 в 10:49

ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАКРИВАНЕТО НА НЕСИСТЕМНИТЕ ПАРТИИ! А ЕДНА ОТ ТЯХ Е ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДПС, НЕ ВИЖДАМ НИЩО ЛОШО В ЕДНА ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА ДА СЕ АГИТИРА НА ТУРСКИ, ПАКИСТАНСКИ И НА КАКЪВТО И ДА БИЛО ЧУЖД ЕЗИК!

27.07 2015 в 10:25

Едно уточнение за късопаметните читатели на Офнюз - При Орешарски Атака нито имаха министри, нито зам. министри. В кабинета на Борисов 2 направиха още един зам. министър по Отбраната заради ПФ, които не искаха да се заеме от един човек, който е с турско име!

27.07 2015 в 09:23

https://youtu.be/HmsM_w-BfgY

На братята австрийци им писна от "бежанци".

Да еба и демокрацията!

27.07 2015 в 04:35

Влади, езика няма значение. Важното е, че пърите идват от едно и също място, за дпс и националистите.

Ти, като интелигентен човек, нали се сещаш, че без националисти и такава пропаганда, дпс просто изчезва?

Да не мислиш, че хората, които гласуват за дпс ги обичат? Не, но с подклаждане на страх и омраза...нещата се получават

26.07 2015 в 21:44

Като чуя "толерантност" и ми се повръща. ЗАКОННОСТ Е ТОЧНАТА ДУМА г-н Местан, но когато възцари законността, цялата ви мюсулманска терористична групировка ще гние по затворите.

26.07 2015 в 19:36

Ама на майчин език ли го е казал това?

А иначе Местан ефенди няма да е зле да почне да пие гинко билоба - явно е забвравил либофта с Болен ефенди и златните му пръстчета...

26.07 2015 в 18:30

"Ултранационалистите" и ДПС са създадени от едно място и с една цел - да мътят главите на идиотите, за да не обръщат внимание на гепенето.

Познават се по броя на агентурата, която издигат за дупетатстващи. Засега.

http://www.mediapool.bg/bsp-patriotichniyat-front-abv-i-dps-sa-s-nai-mnogo-kandidat-deputati-agenti-na-ds-news224965 .html

26.07 2015 в 17:55

местане, местане.
На майката в дръгливата п...а да го накарат 100 мангала,
че е родила такъв Боклук като тебе.