"ДПС няма да направи компромис с участието на ултранационалисти в управлението"

ОFFNews 26 юли 2015 в 17:02 3049 11

"ДПС направи градивен компромис в името на националния интерес. Но няма да направим компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната. Европейска България не може да допусне това".

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в Търговище, където беше по повод на традиционния мюсюлмански събор в местността Баба Конду край село Божурка, съобщава бТВ.

При официалното откриване на събора Местан призова присъстващите да потвърдят думите му със своя вот на изборите за местна власт през октомври.

Той каза още, че винаги когато става въпрос за българския национален интерес може да се разчита на ДПС. По думите му партията имала политически причини да имаме резервирано отношение към първоначално предложените промени в Конституцията, но не са били против тях.

По време на откриването на събора Местан призова присъстващите да потвърдят думите му със своя вот на изборите за местна власт през октомври. 

"Има алтернатива на езика на омразата. И това е толерантността - способността, въпреки етническите и религиозните различия, да се срещаме на свети места. Тези места ни казват нещо много важно - че има ценности, които стоят над политиката. И когато говорим за ДПС, ние се срещаме с избирателите си точно на такива места, защото имаме чувството, че тук е кодирана ценностната матрица на ДПС. Най-важният елемент, на която е толерантността", каза Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!