ДПС няма да бърза с вота на недоверие към кабинета заради Москов

OFFNews 23 юни 2015 в 19:10 2470 3

Снимка БГНЕС

Тунчер Кърджалиев

ДПС ще изчака с внасянето на вота на недоверие към кабинета заради здравната реформа и заради ресорния министър Петър Москов.

Това стана ясно от думите на депутата от партията на Лютви Местан д-р Тунчер Кърджалиев пред бТВ. Той обаче беше категоричен, че вот ще има.

"Казахме от трибуната на Народното събрание, че сега наблюдаваме само трейлъра. Истинският филм ще го видим, когато се разрази и влезе в сила така наречената реформа на министър Москов. Това не изключва обаче всичките прламентарни инструменти, включително и сезиране на Конституционния съд. Ще обсъдим с други опозиционни партии и ще решим", обясни Кърджалиев.

Кърджалиев обясни, че партията му не приемат подхода на министър Москов за заявяване и за представяне на реформите. Според него направените промени не са за добро, защото правят здравеопзаването по-скъпо и недостъпно.

"Пилотният законопроект, Законът за здравно осигуряване, например, не беше консултиран с никого, комуникация нямаше дори и в управляващата коалиция. Имам и колеги, и приятели сред управляващото мнозинство, казаха, че дори не са чули за тези неща”, каза Кърджалиев.

Според него приетият Закон за здравно осигуряване закон не е полезен за българското здравеопазване, а решава само конюнктурни въпроси.

"Нашето здравеопазване става източник на корупционни и лобистки модели, а също има привилегировани хора в държавата, по аспекта здравеопазване, но и дискриминирани на база на точно тези промени”, допълни Кърджалиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!