ДПС пак плаши с вот на недоверие заради Петър Москов

Нели Чолашка Последна промяна на 09 април 2015 в 13:23 2747 3

ДПС отново заплаши управляващите с вот на недоверие и отново причината е министърът на здравеопазването Петър Москов.

В началото на годината ДПС обяви, че ще иска вот на недоверие заради ксенофобските изказвания на здравния министър, но тогава никоя от другите партии в опозиция не ги подкрепи. За внасяне на вот на недоверие са нужни 48 подписа, а ДПС има 36 народни представители.

"Не изключвам първият вот на недоверие към това правителство да е за темата здравеопазване. Това е въпрос на консултации с другите политически сили", обяви Тунчер Кърджалиев от ДПС на брифинг в кулоарите на парламента.

Партията е възмутена от предложените от Москов промени в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат болниците да отказват лечение на хора без здравни осигуровки.

От ДПС са внесли предложения към законопроекта между първо и второ четене.

Те продвиждат държавният бюджет да поема здравната осигуровка на трайно безработните над 1 г., които са регистиррани в бюрата по труда, като вноската се определя върху половината от минималния осигурителен доход за самоосигуряващи се. Това да става след извършване на социална анкета.

Другото предложение е работещ член на семейството да има правото да внася осигуровките на друг член на семейството, който е безработен. Вноската да бъде върху половината от дохода за самоосигуряващо се лице. За втори безработен член на семейството пък работещият да има право да внася осигуровки върху 30% от осигурителния доход за самоосигуряващи се.

Движението ще изчака дали ще минат промените в закона за здравното осигуряване на второ четене и в зависимост от резултата, ще започне консултации с други партии за вот на недоварие. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2015 в 15:30

Щом чалмите реват, значи се движим в правилна посока!
Давай, Москов, по-смело. :)

09.04 2015 в 13:42

Тия злобни резаци погребват България и създават геноцид. Разбитото здравеопазване е важно за тях. Затова и ромите бяха стигнали до там, че да викат линейки за да им мерят кръвното и температурата докато хора с инфаркт чакат

09.04 2015 в 13:41

Когато всичко що е турски и руски агент, както и бившите от ДС, увисне по дърветата, тогава ще има ПРЕДПОСТАВКА за мир в тая скапана, ориенталска държава. Публичен линч на илитератите от Д(П)С, забрана за гласуване на незавършилите средно образование (което е задължително по закон), ЕФЕКТИВНИ обществени програми за образование на населението (не че и сега няма такива, просто крайният ефект е едиствено, че едни пари сменят собственика си).