ДПС напуска парламента, чака отговор дали заразени осигуряват кворум

OFFNews 06 ноември 2020 в 13:37 3567 0

ДПС няма да участва в заседанията на парламента следващата седмица, докато не получи уверение от здравния министър, че в залата не са присъствали заразени или поставени под карантина народни представители, които да осигурят кворума в залата. Това обяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов.

"Няма да присъстваме следващата седмица в пленарна зала, докато не се опровергаят тези съмнения и докато не стане ясно, че ние не сме заплаха за здравето и живота на хората, на нашите близки и на всички", каза той.

Другият заместник-председател на ПГ Хамид Хамид разшири възраженията.

"Аргумент за напускането ни на парламента не е само съмнението за осигуряване на кворум с карантинирани или заразени лица. Имаме и друг аргумент. Днес всички станахме свидетели на тоталното потъпкване на Конституцията, правилника за организация дейността на Народното събрание и законите на страната", добави Хамид.

Днешното заседание на НС премина повече от скандално. В нарушение на правилника бе променена програмата, за да влязат в дневния ред бюджетните закони за догодина. Освен това дълго не бе събран кворум. В крайна сметка това се случи с близо час закъснение, а от БСП обявиха, че са видели как се е регистрирал депутат от управляващото мнозинство, поставен под карантина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!