Quantcast

Достатъчно сигурно ли е електронното гласуване? (лекция на живо)

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2014 в 19:28 3850 3

Онлайн лекция "Достатъчно сигурно ли е електронното гласуване?" изнася в момента най-известният специалист по темата д-р Робърт Кримър.

Презентацията е организирана от движението MoveBG.

Можете да я гледате тук:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2014 в 01:10

Няма начин да няма начин да направим електронно гласуване както трябва, и няма начин да няма начин и него да го фалшифицираме. Но това не трябва да ни отказва, защото управляващите не се страхуват, че ще гласуват българите от чужбина- те се страхуват, че няма да гласуват само "ония" българи от Турция, а ще гласуват всички останали БЪЛГАРИ от "другата"чужбина. Голям страх, страх, страх- па може и от традиционно ходещите за "гъби"да има голямо непредвидено участие.

10.02 2014 в 22:58

Сложете субтитри, надписи! Направете видеото атрактивно за гледане, за да му обърнат повече хора внимание!
Електронното гласуване е много важно за България!
Дано се осъществи!
На управляващите им харесва например много българите в чужбина да продължават да бъдат изключени от изборния процес с „аргумента”, че не живеели тук и едва ли не по този начин нямат право да казват кой да управлява.

Брей, да му се не види? Че що не ги лишат направо от българско гражданство тогава? Или пък да им забранят да издържат половината население с паричните си преводи, които в рамките на мъждукащата икономика са спасителна шамандура за България?

10.02 2014 в 20:46

Добре е като се говори пред публика да се казва "нашата" а не "наш'та". Иначе електронното гласуване ако се следи за промени по кода, много по-лесно може да се засече дали някой е правил измами, от колкото ако се подкупи някоя избирателна секция.