ДОСТ и НПСД ще се явят в коалиция на изборите

OFFNews 04 февруари 2017 в 20:01 5549 2

ДОСТ и НПСД ще се явят в коалиция на изборите

Партията на Лютви Местан ДОСТ и НПСД с лидер Орхан Исмаилов ще се явят на парламентарни избори като "Обединение ДОСТ".

Това съобщи Местан в село Марково край Пловдив, където ДОСТ провеждат трети национален съвет, съобщава БНТ. Той заяви, че мисията на коалицията ще бъде "европейска демокрация, без сараи". Според Местан е дошло време да се разбие феодалният монопол на ДПС, заложен в зората на българската демокрация. Според него, новата коалиция ще премине 4-процентната бариера на предстоящите избори.

Нормализирането на политическия процес в страната минава през решаването на проблема с политическото образование, което отдавна заслужи метафората "Сараи". Това образование след всеки избор прониква все по-дълбоко в социалната тъкан на демократичното общество в България, каза Местан.

По-рано днес лидерът на НПДС Орхан Исмаилов обяви, че партията ще преговаря с ДОСТ за предизборно коалиционно споразумение. Преговорите са насрочени за неделя, а от техния изход ще зависи дали партията на Орхан Исмаилов ще напусне Реформаторския блок. Вчера обаче председателят на предизборния щаб на реформаторите Петър Москов заяви, че сътрудничество с партия ДОСТ за тях е неприемливо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

04.02 2017 в 21:19

Местанов, нали до лани дпс беше най-демократичното партий, дост колко е пО?
И къде се загуби атлантическата част от ориентацията, вече само евроориентирани ли ще сте? А ако Тръмп пак хареса ердоган, ще се доориентирате ли?
Или вече толкоз сте се загубили, че само меркел може да ви ориентира? Ама ердоган е скаран и с нея, ко шъ праим?

16193

1

SC

04.02 2017 в 21:06

Ще се мляскат ли както със Серьожа или само ще се потупват по гърба (и по други места)?