Дончева: Депутатите на Слави нямат собствена воля, ръководят ги с команди

'Мутри вън' може да отпадне от името на коалицията за следващите избори

OFFNews 09 май 2021 в 13:37 10348 0

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

"Нашето споразумение приключи с изборите, предстои да водим преговори. Трябва да преосмислим дали "Мутри вън!" трябва да продължи да съществува в името", каза пред БНТ Татяна Дончева от ПГ на "Изправи се! Мутри вън!".

За целите и постигнатото в пленарна зала

"Събраните в парламента политически сили, които условно бяха разделени на политически сили свързани с протеста и политически сили свързани със статуквото, трябваше да сложат началото на ликвидирането на ГЕРБ като политическо явление", заяви зам.-председателят на НС Татяна Дончева по повод целите, които си постави 45-ият парламент.

"Събирането на такива хора на едно място и консолидирането им за общи усилия в един дълъг период от време е една трудна задача", допълни още тя за краткия живот на парламента, което до голяма степен се дължи на поведението на "Има такъв народ".

За "Има такъв народ"

"Носещата конструкция на тази промяна трябваше да бъде втората политическа сила. Тази втора политическа сила - "Има такъв народ", очевидно не е готова за това да бъде носеща конструкция на такова нещо."

Тя коментира още, че и след следващите избори "Има такъв народ" няма да може да влезе в ролята на тази носеща конструкция.

Татяна Дончева определи партията на Слави Трифонов като "много странно политическо образование" и допълни, че няма "политическа формация, лидерът на която да не общува дори със собствените си депутати", а народните представители от ИТН "нямат собствена воля, а се ръководят от командите, които получават".

Дончева заяви, че Слави Трифонов играе с Бойко Борисов и Делян Пеевски "във времето назад". Тя каза още:

"Не мисля, че тази парламентарна група е в течение с това."

За комисията "Манолова"

Татяна Дончева заяви, че разкритията на Илчовски са доказали, че е имало смисъл от създаването на комисията по ревизия, както и че може би ще има смисъл от такава и в следващ парламент.

"Тя (комисията) ще даде възможност и на други хора да говорят, когато нямаш доверие на съдебната система, защото тя се е конфигурирала като бухалка на властта", коментира още Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови