Договорено в Малта: Борисов премиер и избори през есента на 2018 г.

OFFNews Последна промяна на 31 март 2017 в 18:28 31703 19

Бойко Борисов получи картбланш да сформира каквото и да е правителство, стига той да е премиер, разказа за OFFNews човек, който е бил част от делегацията в Малта.

Борисов, Цветан Цветанов и голяма част от ръководството на ГЕРБ отидоха на срещата на Европейската народна партия на средиземноморския остров, за да питат как ЕНП приема различните варианти за коалиции.

Основното притеснение на ГЕРБ беше как ще се възприеме от Европа евентуална коалиция с Обединените патриоти или с БСП.

Пред ръководителите на сестринските партии Борисов е изтъкнал, че той е познат и предвидим партньор и е задал въпроса дали по време на председателството предпочитат да работят с него или с човек, с когото тепърва ще се опознават. Обяснил е, че ситуацията в България е сложна и ще се наложат компромисни коалиции и е поискал благословията за тях.

Още преди от ЕНП да го питат, Борисов е декларирал, че ако коалицията е неуспешна, при най-малкия знак от Европа ще я разпусне веднага след края на българското председателство и ще насрочи избори за есента на 2018 г.

Благословията на ЕНП отваря пътя за коалиция не само с Обединени патриоти, но и с Марешки, а дори и с БСП, макар че към момента нито ГЕРБ, нито БСП искат такава, коментира източникът ни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

59993

30

Red or Dead

01.04 2017 в 12:03

““““....Бреййй, кой е тоя фокусник, дето вдигна рейтинга на "правуславнуту" лице от 2 илядо на 4 илядо за една нощ ?!

Тва беше голямо дънене ,Offnews !......“““““““““

------------------------------------------------

ЕЛПИДА, хич не е “дънене“ а съвсем целенасочено и умишлено, почти сигурно с мълчаливото съгласие на.....Йончев;)..цялата операция по ПОМПАНЕТО на педероеЛенко(ИЗОТЗАДЗЕ) продължи около 45 мин...абе пърформанс типично по ИвропеЦки....хихихии....

Едно е сигурно.....'педероеЛенко' така се е НАДУЛ че скоро ще излети......в ...стратосферата;).....гарантирано от....RED....

И в този ред на мисли.....абе кво става с...."данван“...и другите рейтингови тигри от форума.....хихихиххииии....

ЕЛПИДА, гамис те....прекрасен и слънчев Уикенд....

13355

29

aviatora

01.04 2017 в 12:00

За най-голямата мутра в държавата Боко Тиквата!!! Честит професионален празник, боклук!!!

22179

27

ELPIDA

01.04 2017 в 09:47

Бреййй, кой е тоя фокусник, дето вдигна рейтинга на "правуславнуту" лице от 2 илядо на 4 илядо за една нощ ?!

Тва беше голямо дънене ,Offnews !

38251

25

Denis Rizanov

01.04 2017 в 09:11

А и не забравяйте, че ще председателстваме ЕС съвсем скоро.

КАКВО ОБЩО ИМА бб С ТОВА?!
Та той не може да председателства нищо, понеже не може да каже или да прочете 6 смислени и свързани изречения. Не знае нито един език, освен майчиния си, макар и на него да се изказва ужасно.
Този изклесък не става дори за шофьор да вози важни гости, понеже е свикнал да стои на отворен прозорец и да го вее вятърът празната му кратуна. Та той дори не може да кара в колона от 3 коли по средата!
Какво ще прави бб на това българско председателстване?!
Ше се хвали какъв хубав Дворец на културата имаме ли?!

7058

24

piton

01.04 2017 в 08:00

ГЕРБ членуват официално в ЕНП, а ЕНП са партия в Европарламента. Съвсем нормално е Борисов да иска МНЕНИЕ на ЕНП за коалиране в България. Това е мнение, никой не може да го задължи. Все пак, радвам се че е декларирал готовност за оставка и избори в есента на 2018 г. А и не забравяйте, че ще председателстваме ЕС съвсем скоро.