Депутати от БСП и ГЕРБ за малко не се сбиха заради бюджета на НЗОК

OFFNews 15 юни 2022 в 20:51 4578 1

Съвсем малко не достигна на депутатите в Народното събрание да стигнат до ръкопашна разправа. Това се случи по време на дебатите на първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за 2022 година.

Само преди две седмици в парламента имаше друг подобен инцидент между лидера на партия Възраждане Костадин Костадинов и Искрен Митев от ПП.

Сега обаче приносът за високото напрежение в пленарната зала бе на народни представители на БСП и ГЕРБ. Стигна се и до сблъсъци, при които в главната роля бяха Иван Ченчев от левицата и Маноил Манев от партията на Бойко Борисов.

До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, който припомни на червения професор, че вече двама главни прокурори са му поискали имунитета за престъпления от общ характер и безстопанственост.

Това разгневи председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски, който тръгна да търси сметка на Костадин Ангелов по адрес на проф. Михайлов, а пред президиума бързо се натрупаха мъжете от групите на левицата и ГЕРБ. Започна блъскане, но удари нямаше, а квесторите в залата относително бързо реагираха адекватно и разделиха двете враждуващи групички.

В защита на Михайлов, но в залата, а не от трибуната, се намеси председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин апелира към спокойствие и заяви, че нищо в тази зала не се решава на "висок тон".

Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната" поиска отстраняване за едно заседание - утре, на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, защото бил "изблъскал" депутати , което се виждало на видео, както и за зам.-председателят на парламента Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), защото снимала при спречкването.

Никой няма да бъде наказан за това, което стана, заяви председателстващият заседанието Кристиан Вигенин. Ще си направим съответните изводи и ще се опитаме следващите дни да спазваме добрия тон, добави той.

В крайна сметка бюджетът на НЗОК мина със 170 гласа "за". Предложението за съкращаване на срока за предложения за второ четене на 5 дни обаче не получи подкрепа.    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ла фурия излъга и надигра Англия на Саутгейт