Депутати искат затвор за комунистическа пропаганда

Решетки и за поругаване знамето на ЕС

OFFNews Последна промяна на 08 март 2016 в 13:33 9192 56

Депутатите Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев искат поругаването на знамето и химна на Европейския съюз (ЕС) да се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 3 000 лева.

Според действащия закон подобно наказание има само за опетняването на герба, знамето и химна на България. Тримата депутати внасят днес промени в Наказателния кодекс, с които искат поругаването на знамето и химна на ЕС да се преследва със същата строгост.

„След присъединяването на България към Европейския съюз – акт на осъзнат и цивилизационен избор, подкрепен от огромната част от българските граждани, знамето на ЕС се поставя редом до българското, а при тържествени събития заедно с българския химн се изслушва и този на ЕС. Престъпленията към европейските символи следва да се преследват и санкционират като престъпления от общ характер“, мотивират своите предложения тримата народни представители.

Славов, Димитров и Андреев предлагат още в Наказателния кодекс изрично да се запише, че се забранява проповядването не само на фашистка, но и на националсоциалистическа и комунистическа идеология. Те искат наказанието за нарушаването на тази забрана да бъде лишаване от свобода до 3 години или глоба от 3 000 до 5 000 лева.

Те предлагат и глоба от 500 до 2 000 лева за хората, които носят, рисуват или разпространяват на обществени места знамената, отличителните знаци или символи на тези идеологии. 

В действащия Наказателния кодекс забранява проповядването на „фашистка или друга антидемократична идеология“, а минимален праг за глобите липсва.

В своите мотиви депутатите посочват, че извеждането на фашистката идеология пред скоби като единствена и най-опасна е направено още през 1951 година и оттогава не е променяно. Затова те искат изрично да бъдат споменати националсоциализма и комунизма като не по-малко опасни за демократичните системи идеологии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2016 в 15:26

На вниманието на Методи Андреев ,МаЛтинчо Димитров и Славов не знам си ,кой от РБ! Господа ,подавам ви сигнал за извършване на престъпление от лицето Христо Ботев ,което проповядва комунизъм чрез своето творчество! Моля ,въпросния "престъпник" да бъде осъден посмъртно на 3г. затвор или глоба от 1000лв.! По-нататък мога да ви изпратя и още доноси.

https://www.youtube.com/watch?v=c_nHUIt1WIE&feature=share&list=PLCF3762E646F7D408

10.03 2016 в 11:58

Йончев, нощно време ли пляскате минусите на неудобната пропаганда?
Ами затвор за евроатлантическите ценности, отнели живота на стотици хиляди хора последните десетилетия в Югославия, Ирак, Сирия, Либия, Афганистан, Мали?

09.03 2016 в 20:17

Малеее, веганите ме нападнаха за депутатското чеверме. Е кво толкова, мръвка като мръвка, като не щете да папате, не се чувствайте поканени. Не е задължително и да ме четете, камо ли да ми поставяте червени палци.
Малко да се отклоня от темата: Ае, веганките как правят сvиркi на мъжете си, като се налага да има налапат мръвката)?

09.03 2016 в 16:50

Majku vam jebem fasisticku!

09.03 2016 в 14:23


http://s001.radikal.ru/i193/1603/8c/7625ebd6fc90.jpg

ЗАБРЕНЕТЕ СЛАВОВ, МАРТИНЧУ, МИТОДИ....и си ги приберете в Карлуково:))))))))

http://avtorski.pogled.info/article/72116/Zabranete-Petar-Slavov-Martin-Dimitrov-i-Metodi-Andreev

И накрая един поздрав за всички които са останали все още НОРМАЛНИ в.....ТИКВАРИЯ.......това е все по-трудно.....

https://www.youtube.com/watch?v=dVG-4Klw6mY

09.03 2016 в 13:56

Аз пък искам въпросната гейска тройка депутати на чеверме.

09.03 2016 в 09:45

Казват, че комунистите са били идеалисти. Но не е вярно, на идеалистите няма СССР да им плаща, за да правят размирици в държавата. Има документи, тъй наречените "идеалисти" са гушкали здраво парички от майка русия.

Да сте виждал беден комунист? Аз не, всички партийчета в момента са адски богати. Изглежда най-големите капиталисти са именно комунистите.

Другото е, че комунистите са били просто съветски терористи, използвани, за да може ссср да разруши една Силна България. Това е била идеята още отначало.

Комунизма и Нацизма, Фашизма, са си братчета, а бащата им е Сатана. :-).

П.С. Жалко е като видя толкова заблудени хора, които въпреки, че са на възраст са с абсолютно промити мозъци.

Комунизма унищожи България по начин, който дори Световните Войни не успяха, изби всички способни хора и назначи отгоре най-некадърните и мразещи България чуждопоклонници.

Реално и самите комунисти не опазиха идеала си, но това е защото те НИКОГА не са го имали.

09.03 2016 в 08:49

Първо признайте и заклеймете със закон престъпленията на комунистическия режим в България. След това, пак със закон, забранете участието в която и да е от четирите власти на бивши кадри на ДС, хора с присъди, елементи с недоказани доходи и получовеци без образование. Всичко друго е майтап и тролене.

09.03 2016 в 06:42

red, на плюнката Волгин с една идинствева теза, Русия - ДОБРО, България - ЛОШО, кое точно и е великото.

Иначе, да. Поизложиха се колегите с тези затвори. Мерките трабва да бъдат със съвсем различен, превантивен характер. Правилно е да поставят в пакет комунизъм и фашизъм. А аз бих сложил до тях и идейния им събрат - ислямския фундаментализъм.

09.03 2016 в 06:29

Що да не ги произвеждат знамената в капиталистически Китай. Професоре, не си слушал внимателно любимия си Варуфакис. Китай, казва той, е в стадий на развитие на капитализма, аналогичен с Великобритания през 19 век. Преживяват своята си индустриална революция макар с два-три века след развитите капиталистически страни. Еми по-добре късно, от колкото никога. Не е ли така?