Quantcast

Димитров и Славов пускат "Гражданска платформа"

OFFNews Последна промяна на 16 февруари 2016 в 12:39 2226 4

Народните представители от гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов стартират уебсайт, в който граждани ще могат да споделят и обсъждат законодателни предложения, да задават въпроси и да подават сигнали.

Името на проекта е "Гражданска платформа" и вече е достъпен на адрес gplatforma.eu Основната цел на "Гражданска платформа" е да бъде посредник между гражданите и представители от законодателната и местната власт.

Гражданска платформа е инициатива на сдружение „Граждански блок“, целяща да бъде проводник на идеи и сигнали от обществото, като Димитров и Славов са представители на сдружението в гражданския съвет към РБ. Освен двамата народни представители, участници в сдружението са още кметове, общински съветници, представители на неправителствения сектор и гражданското общество.

Форумът на Гражданска платформа дава възможност на всеки да опише своята идея или въпрос, да я сподели в социалните мрежи, като предизвика дискусия и така да събере подкрепа. Предложенията, получили най-голямо одобрение сред участниците във форума, ще бъдат предвижени към отговорните за тях органи. След това модераторите на сайта периодично ще обновяват информацията. По този начин гражданите ще могат да последят целия процес по осъществяването на тяхната идея изцяло онлайн.

"Основната ни идея е всеки да може да постави проблем, който, получавайки подкрепа и от други участници, да се разработи и постави пред съответния държавен/общински орган от съветник или народен представител. Повече подкрепа от участници във форума - по-голям приоритет на предложението. Гражданска платформа има амбицията да даде трибуна и участие в мониторинга над изпълнителната власт на широк спектър представители на гражданското общество. В голяма степен това е продължител на гражданското начало в Реформаторския блок, което голяма част от партиите неглижираха ", обясни Петър Славов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2016 в 16:32

Аз тоя ник съм го сложил за такива малоумници като теб!
Като не може да измисли нищо по въпроса, поне да си покаже простотията...

16.02 2016 в 14:49

# 01 - Е, верно си си селяндур /селяните нямат нищо общо/!

16.02 2016 в 14:46

Няма лошо. Да не последва обаче съдбата на бойкометъра?

http://politikat.net/Портал:Бойкометър

"Последна промяна на страницата: 17:41, 29 май 2012"

асене, цигле кришнарско, ВЪРНИ ПАРИТЕ БЕ КЕЛЕШ!

16.02 2016 в 13:41

Активността в платформата им ще е твърде слаба... Много малко третополови има, пък и те без хонорар не пишат... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА