Деница Златева предаде евроресора на Лиляна Павлова с 5 папки

OFFNews 04 май 2017 в 16:04 6505 1

Снимка МС-Пресцентър

Деница Златева предава ресора на Лиляна Павлова

Служебният министър по подготовката на председателството на Европейския съвет на новия министър в този ресор Лиляна Павлова. Златева беше подготвила 5 папки с информация за свършеното досега и план за действие в оставащите месеци. 

"Радвам се, че поемам тази важна и отговорна позиция, темите в нея са надпартийни и е важно България да се представи достойно на предстоящото първо председателство на Съвета на ЕС", каза на церемонията Лиляна Павлова, която от днес оглави Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. 

"Вярвам, че в духа на приемственост ще продължим да работим с госпожа Златева както досега. Работата продължава още от днешния ден. Имаме добре работещ Национален център и много ясен план за действие", добави Павлова.

Назначението на Павлова на поста бе една от изненадите в новия кабинет. До последно се очакваше тя да поеме отново Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По информация, споделена пред медиите от служебния министър-председател Огнян Герджиков, премиерът Борисов настоятелно е канил Деница Златева за министър по европредседателството в новия си кабинет. БСП обаче не позволила, тъй като Златева е техен партиен кадър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови