Ден 89: Европарламентът на живо на площада

OFFNews 05 октомври 2020 в 22:25 2874 0

Снимка БГНЕС

За 89 пореден ден се граждани се събраха на протест пред сградите на властта в центъра на София. Исканията продължават да са - оставка на третото правителство с премиер Бойко Борисов, предсрочни парламентарни избори и оттеглянето от поста на главния прокурор Иван Гешев.

На площад „Независимост“ имаше засилено полицейското присъствие.

На видео-екран, проектиран върху сградата на Партийния дом, протестиращите изгледаха кадри от днешната демонстрация на българи пред сградата на Европарламента в Брюксел, на който участва и проф. Велислав Минеков от т. нар. Отровно трио.

“Европа е събудена окончателно”, каза той в специална връзка с площад “Независимост” в София. След това наблюдаваха на живо дебата в Европейския парламент за върховенството на закона в България.

От утре обаче отделни групи протестиращи се заканиха да посещават офисите на партиите, които са в управляващата коалиция. Освен това един от членовете на т.нар. „Отровно трио“ - Николай Хаджигенов посочи, че присъствието на протестиращи ще има и на местата, където премиерът Бойко Борисов играе футбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови