ДБГ с резерви към компромиса на Кънев

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2015 в 17:17 3802 6

Вицепремиерът Меглена Кунева

Партията на вицепремиера "Движение България на гражданите" обяви, че има известни резерви към компромиса, който реформаторите направиха с две от най-важните си изисквания за промени в Конституцията.

По-рано днес на председателски съвет в парламента беше постигнато съгласие да се приеме предложението на ДПС за реформа в основния закон.

От ДБГ отчитат, че предложеният нов проект за промени в Конституцията не съответства в достатъчна степен на очакванията на обществото.

Все пак от партията на Кунева го оценяват като стъпка в правилна посока.

Публикуваме цялото становище, потвърдено от Изпълнителния съвет на ДБГ, без редакторска намеса:

1. ДБГ потвърждава своя твърд ангажимент за осъществяване на дълбока реформа в съдебна система и радикални мерки за борба с корупцията.

2. ДБГ отчита, че предложеният нов проект за промени в Конституцията на страната не съответства в достатъчна степен на очакванията на обществото, но го оценява като стъпка в правилна посока.

3. В името на единството ДБГ се присъединява към постигнатия в Народното събрание консенсус за промяна в Конституцията и дава мандат на народните представители от ДБГ да го подкрепят, гласувайки по съвест.

4. ДБГ ще продължи да работи за намиране на широко съгласие за по-дълбоки реформи в съдебната система и по-радикални мерки за борба с корупцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.07 2015 в 10:54

това е ДВУЛИЧИЕ. Защо не казаха по време на преговорите с ДПС и АБВ че не са съгласни от кастрация на проекта. Защо като видяха на къде отиват нещата не излязоха напред и не казаха- ние не сме съгласни с тази посока. Защо сега си правят ПР и на големи смелчаци. Ами ще ги видим на гласуването. Прочие как гласуваха или ще гласуват за отпадането на проекта на Хр. Иванов и внасяне на новия???????? Всичко е едно- на нас не ни харесва, ама сме съгласни, но не сме доволни.

24.07 2015 в 08:36

Изключително манипулативно заглавие и невярна информация.
Този сайт прекрачи всякакви разумни граници в опит да внесе интриги в РБ и спирам да го посещавам.

24.07 2015 в 08:36

Изключително манипулативно заглавие и невярна информация.
Този сайт прекрачи всякакви разумни граници в опит да внесе интриги в РБ и спирам да го посещавам.

23.07 2015 в 21:51

Разбирайте - не е идеална реформичка, но ще чакате още няколко години за евентуална нова възможност ако има за кой да гласувате и ако той мисли да се занимава с промени в конституцията и ... абе това беше, навеждайте глави и марш по колибите.


23.07 2015 в 18:20

"беше постигнато съгласие да се приеме предложението на ДПС за реформа в основния закон" - чиста доза внушение, манипулация и дезинформация. Все едно четем вестник Работническо Дело....

23.07 2015 в 17:43

И кривоустата кукувица се изкука!