Кънев: На ръба сме на исторически компромис

Ивайло Анев Последна промяна на 23 юли 2015 в 12:54 2499 13

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев

"Разбирателство между политически формации, които да имат поне 160 гласа, няма как да има. Това, което мога да кажа, че се намираме на ръба на исторически компромис в това Народно събрание."

Това каза съпредседателят на на Реформаторския блок Радан Кънев след едночасова среща за поправките в конституцията с председателя на ДПС Лютви Местан.

Реформаторът обаче не пожела да даде повече информация, но уточни, че предстоят срещи с ПГ на Реформаторския блок и разговори с ГЕРБ.

Кънев не пожела повече коментари с уточнението, че предстои среща на парламентарната група на Реформаторския блок и разговор с ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2015 в 15:18

Кънев, отивай да охраняваш Фантастико. Вън от парламента предателю

23.07 2015 в 14:37

"На ръба сме на исторически компромис" - сигурно и така си е и мислел и Невил Чембърлейн през 1938 в Мюнхен.

23.07 2015 в 14:33

Троле, браво за коментара! Конституцията ни наистина беше списана от разни ченгета и макар, че сигурно звучи умно в реалността видно се проваля тотално.

Няма достатъчен контрол между отдлените власти
Съдебната власт не работи въобщ, дори е по-зле съдебната власт подпомага беззаконието - справка бившата шефка на СГС дето краде фирми....
Парламента бълва боклучави закони и няма ефективен механизъм, който да спре безумията (нито втора камера има, нито има как конституциония съд да се сезира, инто пък конситтуционния съд може да се произнася за ефективноста и целесъобразността на даден закон)
Няма свободни медии, няма свобода на словото
Все още на широко в държавната администрация битува обичая гражданите да са виновни до доказване на противното
Пълно е с партии, които видно и за най-задръстените хора прокарват чужди интереси
Няма сигурност, нито полицията работи, нито редовия гражданин има право да защити живота и собственоста си
Обществото няма как да спре тираните облечени във власт - в САЩ хората имат право да носят оръжие, така че ако имат кмет мафиот ако друго не работи да могат да го гръмнат (Това го пише в конституцията им!!!!)


Това са все неща които още на ниво конституция в България са сбъркани, не на последно място заради псевдо експерти, като бившия ни министър председател. Може би добри юристи, но със сигурност калпави хора.

Нищо общо нямат нашите конституционни експерти като достойнство, чест и мислене с Томас Джеферсън или Вашингтон и ресултата им е мнгоо далеко от демократична конституция.

23.07 2015 в 13:57

Така е. На ръба сме на исторически компромис. Компромис от страна на България, от страна на интереса на българските граждани за сметка на определен етнос, за сметка на чужди интереси.

23.07 2015 в 13:53

Айде по-кротко с коментарите, де! Аз не вярвам, че Радан ще гласува за проекта на ченгетата. Почакайте, пък после плюйте... И най-важното - не забравяйте, че когато нашенецът гласува, дава мнозинството на ГЕРБ, БСП и ДПС, а после вика - вие, реформаторите, нищо не правите...

23.07 2015 в 13:48

Приятен ден на всицки тролове и гномчета.
Явно много разбирате от конституцията и поправките и !!
Може и да не сте чели конституцията но разбирате !- нали ?

23.07 2015 в 13:43

Не се хващайте на троловете, които са пуснати да коментират, знаем си ние кое е черно и кое - бяло, моля - моля :) .

23.07 2015 в 13:32

Циркаджии. Думата "компромис" трайно се намества като евфемизъм за политическа сделка.

Защо изобщо се хабят да говорят глупости, като че ли някой им се връзва. Като дойдат изборите, всички пак ще пазаруват и нагласяват гласовете и това е.

23.07 2015 в 13:31

Защо да е най-големия нон-сенс? Значи да направят и в народното събрание гласуването да е анонимно, за да не казва никой защо е гласувал така. Същата работа е във ВСС. Ако го направят явно, участниците в гласуването ще носят отговорност за своите гласове

23.07 2015 в 13:27

Това с явното гласуване е най-големият нон-сенс!
Тези опорно точки ще ви изядат главата.