Данъците "градина", "уикенд" и "ракия" в парламента днес

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2015 в 07:04 2175 5

"Данък градина", "данък уикенд" и "данък ракия" влизат в пленарна зала днес, депутатите ще гласуват окончателно промените в закона за корпоративното подоходно облагане. 

Поправките предвиждат да се облагат с данък малките дворове и ниви, да се въведе задължението регистрирано лице, което възнамерява да използва превозни средства освен за целите на икономическата си дейност и за лични нужди през уикенда, да подаде декларация в НАП. 

Третият удар е по селските ракиджийници, които вече ще трябва да са с обем до 500 литра, а не до 1000, както беше досега. С промяната скача акциза за количеството над 500 литра. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2015 в 11:10

Този данък уйкехд трябва да важи с пълна сила и за колите на НСО. Тея дебелосерковци от Парламента не са над законите, които гласуват. Не в събота и Неделя да си пътуват на наша сметка до селата и паланките да си варят туршиите и компотите! Това задължително трябва да влезе в този закон.
Опитват се от всички страни да ни стрижат нула номер. Аз не знам кой е идеолога на подобни предложения, но той мрази собственият си народ. Много обичат да се сравняват със Западна Европа. Нека кажат в коя държава от ЕС има такъв раздут гараж. Затова те имат, а ние мизерсваме заради група нагаждачи.

25.11 2015 в 10:57

А защо не вкарат и данък тоалетна, обяд, вечеря, закуска? Тъпи и нагли герберски олигофрени

25.11 2015 в 10:36

По-лесно е да откраднат от един милион човека по един лев, отколкото от един милион лева.

25.11 2015 в 08:54

Да... бабите на село, които са засели пет домата и три краставици в двора си са най-големите укриватели на данъци. Продават огромно количество продукция без да я отчитат. Трябва веднага да бъдат принудени да излязат на светло. Ако не искат, дворовете им да бъдат бетонирани, а самите те - арестувани и осъдени. Така НАП ще защити всеобщото благо.

25.11 2015 в 08:01

Мизерници! Не просто ще се увеличи сивия сектор, накрая няма да има какъвто и да е сектор.
А да цакаш хората по селата за градинки и казани е вече цинично!
Как имат очи да искат все повече и повече при положение, че един едничък сектор не могат да реформират.