Дайнов: ГЕРБ спусна опорки на Гинка. Това е най-големият скандал след падането на Живков

OFFNews 04 март 2018 в 18:55 13821 6

Гинка Върбакова проговори като политик, коментира политологът Евгений Дайнов в предаването „120 минути” по бТВ по повод скандала с продажбата на ЧЕЗ.

Според него Върбакова очевидно не играе сама и има някаква достатъчно сила опора.

„Тя постигна някаква договореност с Бойко Борисов, от което излезе доста по-уверена като публично присъствие. Това, което чете в парламента, беше чисто политическа реч. За 48 часа тя стана от среден бизнес човек от Пазарджик в човек, говорещ политически. Част от сделката с Бойко Борисов е включвала тя да може да проговори по политически начин”, смята Дайнов.

Той доразви тезата си и допусна, че Гинка е преминала през инструктаж.

„Това е подготвен текст и той е политически, тоест излиза от политически кръгове, подозирам от ГЕРБ. Хората не проговарят по този политически начин, ако нямат предварително опит или написани предварително политически опорни точки”, допълни политологът.

Такъв политически скандал с толкова участници България никога не е имало от свалянето на Тодор Живков насам, коментира Дайнов.

„Властта, включително Бойко Борисов, е изпаднала в една смешна параноя, в която навсякъде виждат заговори, никъде не виждат истински проблем, който да е честно артикулиран от някого. Подозирам, че дори и Борисов всъщност не знае кои са „гадовете”, каза още той.

По повод срещата на ДПС в т. нар. сараи в „Бояна” Дайнов отбеляза, че това са „символики, които Ахмед Доган ги умее”.

„Миналия път, когато ги събра в сараите, Лютви Местан хукна да търси сигурност в турското посолство, тоест това е място, от което се обявяват ключови за ДПС намерения. По тази логика ключовото за ДПС намерение беше обявено много тихичко и много спокойно, за разлика от друг път. Карадайъ каза: Ние се готвим да влизаме във властта. Не каза: Готвим се за избори. Тоест или се готвят да влязат в ситуация да могат да се договорят с ГЕРБ заедно да управляват, или имат податка, че може да стане така, че да има избори. Според мен предсрочни избори така или иначе ще има”, заяви политологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

04.03 2018 в 20:12

Добър ден, Дайнов! Това го разбрахме още преди седмица, с първото ѝ интервю. Чак сега ли го осъзна или сега спуснаха твоите опорки?