БСП изкара още шуробаджанашки назначения на ГЕРБ

Левицата иска партията на Борисов да свика Изпълнителната си комисия и да реши кадровите проблеми

OFFNews 07 октомври 2017 в 14:04 10191 5

БСП изкара още шуроаджанашки назначения на ГЕРБ

БСП изнесе нови шуробаджанашки назначения на ГЕРБ  „Булгартранзгаз“, „Булгаргаз“, Комисията за защита на конкуренцията и Столична община. От левицата настояха ГЕРБ да свика Изпълнителната си комисия и да реши проблемите с кадруването в администрацията и държавните предприятия.

Депутатът от БСП Таско Ерменков даде пример с нова схема от назначения.

Сестрата на началника на правния отдел в КЗК Стоян Стоянов Ралица Стоянова е заместник-кмет на Столична община. Тя е заела мястото на Юлия Ненкова, която сега е председател на КЗК. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, съпругът й е конституционният съдия Румен Ненков. В същото време Георгица Стоянова, която е член на КЗК, е съпруга на началника на правния отдел Владимир Маринов в „Булгартранзгаз“.

„Питам аз дали тази връзка не е една от причините за едно неприятно в България събитие, което се нарича процедура на ЕК срещу България по делото „Булгартранзгаз“. Когато „Булгартранзгаз“ по вече изискванията на тази наказателна процедура срещу нас, ЕК настоява той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на публична продажба някъде навънка - нещо, което е чисто държавно. Всичко това започна срещу едно дело заведено срещу „Булгартранзгаз“ в българската Комисия за защита на конкуренцията и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие „Булгартранзгаз“ е нарушило правилата, което даде основание на фирмата да ни осъжда в ЕК", коментира Ерменков, цитиран от "Фокус".

„Дали зад тези шуробаджанашки, роднински и партийни връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизация и на единственото печелишво българско държавно дружество в българската енергетика“, каза още той.

Според депутата синът на народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова - Илиян Дуков, е член на Съвета на директорите "Булгаргаз".

"Само отваряме тази вратичка, за да потвърдим, че разполагаме с цялата информация“, каза Ерменков.

Депутът призова от ГЕРБ да не уволняват бременни жени, а да се държат като мъже. Ерменков заяви, че в БСП има 100-ина сигнала от всички областни и повечето общински града за подобни схеми.

"Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Не ги слагаме на масата, не за нещо друго. Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят, да се съберат тази прословута Изпълнителна комисия", каза той. Ерменков заяви, че БСП дава срок една седмица да свика комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

08.10 2017 в 00:19

И?
Въпросът "а вие що биете негрите?" НЕ Е отговор на въпроса "вие що нямате избори?".

23293

3

Стефан

07.10 2017 в 18:09

Зор ти е да оставят на мира партайгеносетата?
Това им е и оправията за местните избори. Да хванат за макарите местните банди на гробчетата.

12001

2

Севтопол

07.10 2017 в 14:42

"Левицата иска партията на Борисов да свика Изпълнителната си комисия и да реши кадровите проблеми." Вече започнаха да казват на ГЕРБ какво да правят. Първо оправете себе си, другари, защото идват местни избори и пак ще останете изненадани.

 
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието