"БСП е единственият пряк наследник на комунистите в Европа"

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2015 в 19:24 4595 11

Снимка БСП

Снимка от срещата на Михаил Миков и Ясуо Огата.

Михаил Миков заяви, че "от всички бивши комунистически партии в Европа само БСП е останала на политическата сцена като пълен правоприемник на историческото наследство".

Това стана по време на срещата му с Ясуо Огата, зам.-председател на Изпълнително бюро и генерален директор на Международното бюро на Японската комунистическа партия.

Председателят на БСП обясни, че партията има 125-годишна история. „Имаме различни периоди, но БСП винаги е била основна политическа партия на левицата в България. Десницата в тези 25 години упражни тежък идеологически натиск, за да дискредитира историческото наследство на левицата и в частност на БСП“, каза още той.

Според него периодически са били създавани проекти в лявото пространство, които да разпръснат влиянието на левицата. 

Михаил Миков подчерта, че БСП се опитва да поддържа добри контакти с левите партии на Балканите и в Европа, както и със „Справедлива Русия“.

„Ръководството на японската партия отдава огромно значение на това посещение и взаимоотношенията между двете партии. Имаме нужда от вашата помощ, за да се запознаем с вашата партия, както и с другите ви партньори“, каза Ясуо Огата.

„Последният път, когато бях във вашата страна беше преди 33 години по време на младежки фестивал. Впечатлен съм от отличителните черти на българите – гостоприемство и приветливост. Сега ще ми е интересно да видя какво се е случило след смяната на режима“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2015 в 08:52

Това си е за срам, бе пиянде неугледно!
Горд ли си, че сте наследници на терористи и масови убийци?

11.06 2015 в 01:35

Някой да не вземе да си помисли че това е руското знаме на заден план, нееее, тва са три други знамена подредени така че само да изглеждат кат руско знаме.

10.06 2015 в 23:06

Японската компартия е единствената партия в японския парламент, която не взима държавна субсидия, за да не товари данъкоплатците. Живеят от членски внос.

Некой требва да разкаже на Огата-сан за това, че бившето БКП е по-вдясно и от либерал-демократите на Абе и Асо и да видим какво ще отговори ;)

Не, че некой тука знае за какво става дума, де.

10.06 2015 в 21:57

партията столетница е терористическа организация

финансирана е първоначално от СССР (през коминтерна)и допълнително от терор

създали са концлагери по сталински модел и политическа полиция ДС

наследниците на ЦК и ДС са агенти на КГБ-ФСБ и работят срещу България (справка сергейшата)

комундетета и децата им не са хора, нямат морал и чест, а само наглост и алчност

10.06 2015 в 21:41

Обаче скивайте каква измъчена протоколна усмивка е изстискал японският другар! Сигурно пет секунди преди снимката е осъзнал къде е попаднал и е нямало как да избяга... :D

10.06 2015 в 21:35

A, най-накрая си призна. Ами що не я прекръстите обратно, бе копелета и да спрете да се преструвате на демократи?

10.06 2015 в 20:29

Комунистите нарекли се социалисти, се гордеят, че са комунисти!

10.06 2015 в 19:58

Значи другарят Миков не се срамува да заяви, че те са наследници и на заклеймените от историята атентати, убийства и погроми на БКП ! Ашколсун !

10.06 2015 в 19:43

Обаче по-интересното от тая среща е пропорцията на изпитото от Мики и от японския му другар. Гаранция, че Балканският колос е показал класа за пореден път.

10.06 2015 в 19:33

Аре стига бре!
Една сюрия власт жадуващи били единствен наследник.