"БСП е единственият пряк наследник на комунистите в Европа"

OFFNews 10 юни 2015 в 19:24 5377 11

Снимка БСП

Снимка от срещата на Михаил Миков и Ясуо Огата.

Михаил Миков заяви, че "от всички бивши комунистически партии в Европа само БСП е останала на политическата сцена като пълен правоприемник на историческото наследство".

Това стана по време на срещата му с Ясуо Огата, зам.-председател на Изпълнително бюро и генерален директор на Международното бюро на Японската комунистическа партия.

Председателят на БСП обясни, че партията има 125-годишна история. „Имаме различни периоди, но БСП винаги е била основна политическа партия на левицата в България. Десницата в тези 25 години упражни тежък идеологически натиск, за да дискредитира историческото наследство на левицата и в частност на БСП“, каза още той.

Според него периодически са били създавани проекти в лявото пространство, които да разпръснат влиянието на левицата. 

Михаил Миков подчерта, че БСП се опитва да поддържа добри контакти с левите партии на Балканите и в Европа, както и със „Справедлива Русия“.

„Ръководството на японската партия отдава огромно значение на това посещение и взаимоотношенията между двете партии. Имаме нужда от вашата помощ, за да се запознаем с вашата партия, както и с другите ви партньори“, каза Ясуо Огата.

„Последният път, когато бях във вашата страна беше преди 33 години по време на младежки фестивал. Впечатлен съм от отличителните черти на българите – гостоприемство и приветливост. Сега ще ми е интересно да видя какво се е случило след смяната на режима“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!