"Защо искаха да ме изключат? Нито съм предложил Пеевски, нито съм имал пари в КТБ"

Ивайло Анев 10 юни 2015 в 13:18 2994 0

Депутатът от БСП Георги Кадиев

Минути след като социалистът Георги Кадиев запази мястото си в Парламентарната група на БСП, той коментира, че недоумява защо се е наложило да се гласува отстраняването му от групата.

По-рано днес 24 социалисти гласуваха „за" изключването на Кадиев от парламентарната група на "червените", което е недостатъчно според правилата.Той ядоса депутатите като предложи закон, разрешаващ агитацията на майчин език.

"Не знам защо беше нужно да има гласуване за изключването ми, при положение, че нито съм участвал в даване на подкупи, нито съм взимал пари от КТБ, нито съм участвал в модела КОЙ, нито съм предлагал Делян Пеевски", заяви депутатът.

Той коментира, че за него има една положителна новина, която от БСП са успели да създадат в последните няколко месеца – че БСП не тръгва по пътя на отлюспването, а по пътя на признаването на различни мнения. „Гласуването беше ключово не заради мен, а заради това как си представяме БСП занапред”, посочи той.

Според него законопроектът за агитация на майчин език няма значение, а ако го оттегли, ще бъде заради хората, които са подкрепили оставането му, на които благодари.

По думите му обаче има и други хора, които са внасяли законопроекти зад гърба на парламентарната група и са на по-високо ниво от него, но тях никой не ги атакува. За пример той даде председателят на партията Михаил Миков, който в миналия парламент е внесъл предложение за Ралица Агайн като кандидат за заместник-председател на КФН без знанието на групата.

„Не е там работата. Днешният ден ще научи всички нас от БСП, че аршина трябва да е еднакъв за всички. Когато някой е предлагал грешни решения, той трябва да бъде подлаган на същия тест, на който бях подложен аз. Това не е другарски съд, а тест на БСП за самата себе си”, каза още той.

След Кадиев, гласуването коментира и "червеното острие" Мая Манолова. „Има шанс за БСП", гордо обяви тя.

„Групата взе мъдро решение", заяви Манолова и добави, че социалистите са силни с това, че са различни и имат собствено мнение. "Различните мнения правят БСП по-пъстра, по-цветна, по-силна", заключи тя.

Манолова разкри и своя вот, а именно „за" оставането на Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !