"Стоян Мирчев предложи да ме изключат от БСП"

ОFFNews 10 юни 2015 в 17:55 4925 4

Снимка БГНЕС

Георги Кадиев.

Депутатът от БСП Георги Кадиев заяви пред bTV, че предложението за гласуване за изключването му от парламентарната група на Столетницата е дошло от колегата му Стоян Мирчев.

По-рано днес при гласуването само 2 вота спасиха Кадиев от изключването. Той обясни това с проява на здрав разум. Според него в миналия кабинет ДПС са предложили същия законопроект, като тогава Михаил Миков е гласувал "за", от това следва, че лидерът на БСП също трябва да бъде изключен в такъв случай.

Политикът смята, че в партията му има двоен аршин - за обикновените членове и за ръководството. Той смята, че не всички, гласували за оставането му в парламентарната група, го харесват, но са го подкрепили заради принципа. 

Кадиев каза, че днес БСП е стояла пред два пътя - на отлюпването, който е унищожил СДС едно време, и на другия, който ще спаси партията.

Депутатът би седнал да говори с ДПС, когато вижда, че срещу тях се извършват нередности, а и забраната на агитация на майчин език работи единствено и само в полза на партията на Местан, тъй като подобно нещо тласка избирателите ѝ към нея.

До петък ще стане ясно дали законопроектът ще бъде изтеглен, или не, но ако това стане, то ще е в името на хората, които са подкрепили Кадиев.

Той смята, че често е в контра на общото мнение в партията му, но точно това го е вкарало в парламента, тъй като той беше избран с преференция от над 5 хиляди души, което му показва, че се държи правилно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!