Божков от ДКЕВР: Няма да подам оставка

OFFNews Последна промяна на 29 август 2014 в 10:40 8191 20

Еленко Божков

"Няма да подам оставка. Сега не е време за оставка, а е време за работа". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Еленко Божков.

Божков категорично отхвърли отправените от служебния кабинет срещу него обвинения за конфликт на интереси и дори заяви, че е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да го докаже. По думите му искането за оставка е резултат от нарушени корпоративни интереси.

"Въпросът за моята оставка е решен отдавна. Имах разговор по телефона със служебния министър. Той ме попита дали имам намерение да си подам оставката, а аз му казах, че отговорът на въпроса е на сайта на ДКЕВР", обясни той.

Божков застана зад прогнозата, която направиха от ДКЕВР в началото на август, че цената на тока ще се вдигне от 1 октомври.

Според него през цялото време се говори за политизирането на ДКЕВР, но именно тези, които искат оставката му, не използват експертност при оценка на работата му. Оставката ми иска министър, който е в крещящ конфликт на интереси, заяви Божков.

Зам.-председателят на ДКЕВР предположи, че до дни ще бъде отстранен от поста, а за следващ състав на комисията “ще остане много за замитане под килима”.

По-рано тази седмица икономическият министър Васил Щонов поиска оставките на ръководството на ДКЕВР, защото според него регулаторът не си изпълнявал задълженията. След това от комисията публикуваха писмо, в което се казваше, че не са налице обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР.

Вчера все пак председателят на държавната комисия Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова се съгласиха да подадат своите оставки.

По повод тяхното решение Божков коментира, че "това е техен личен избор, оставката е личен акт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.08 2014 в 11:29

Недей Божков, недей мамин. Ти да не си най-тъпия,та да си дадеш оставката като ти я искат. Само как да ми обясниш мотивите си ? Не върви някак си... Уж сега е време за работа ???... Ама какво си правил до сега бре чудо ?? Ако си уреждал само далаверите на другите, па не си се уредил ти,... е значи си много тъп и не си за там. В такъв случай, подавай я батковото, па си оди, да дойде некой - по засукан от тебе, па да се мотивира как си требе по учебнико на мошениците. Аайде холан, не спирей регресо.

30.08 2014 в 09:44

С колан и тиранти!?!? Начумерен тъп поглед! Какво повече....

29.08 2014 в 20:33

Малейй,тоя е като каракулски коч у главата бе братче,много страшен бе.Ама както казва баба ми „голем го вади ама мек.“Ха да видим ,кой кого.

29.08 2014 в 18:16

Значи от 1 юли цената на тока ще се НАМАЛИ, а от 1 октомври трябва да се УВЕЛИЧИ. Това го твърди един и същи човек. Няма ли психиатри в тая държава?

29.08 2014 в 17:35

Кара Еленко по старата комунистическа максима: "С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем". По въпроса чия е първата кръв може да се замислим . 30 хиляди души избити след 9.9.1944, така са я взели, то Еленко там не е участвал, ама се от това семселе е и затова се е хванал с две ръце за стола и не го пуска, та не го пуска. Остана открит само въпросът - С чия кръв ще си даде поста Еленко? Сега времената не са такива, та фигуративно казано,само кръв от сърцето ще му капе на Еленко, ама пак ще се раздели с благото местенце.

29.08 2014 в 17:34

Като не вкарват измамниците като Р. Овч. техните протежета като този ще си пазят постовете. Заплата 5000 и аз няма да откажа, а далаверите са отделно! Искам и аз в ДКЕВР!!!

29.08 2014 в 15:34

Този Еленко не случайно беше пратен в СДС през 1990 и то в изборния щаб, където се опитваше да събере компромати за кандидатите на СДС уж да ги пазели! После, още през 1994, вече мна обратно под дъгата и стана цоцялист, един от най-доверените и до днес на Дългия Инкасатор!

29.08 2014 в 15:29

Еленко не се е потил, като Камилко. Кокал лесно не се пуска. Човека внуци и правнуци има да храни, вие за чест и морал говорите...

29.08 2014 в 15:21

Не човек,а желязо...