ДКЕВР с нов шеф от утре

OFFNews Последна промяна на 28 август 2014 в 21:23 3984 3

Енергийният експерт Светла Тодорова ще оглави Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), а неин заместник ще бъде Евгения Харитонова, съобщава „Преса“.

Тодорова е работили в икономическото министерство и енергийния регулатор, като е отговаряла за цените и анализите. Тя беше член на комисията при правителствата на НДСВ и Тройната коалиция.

Евгения Харитонова бе шеф на регулаторния орган при предишния служебен кабинет. Тя беше един от основателите на комисията през 1999 г.

Вчера икономическия министър Васил Щонов поиска оставките на всички от ръководството на ДКЕВР.

По-рано днес комисията разпространи официално изявление, че ръководството няма да се оттегли и заявиха, че не са налице обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР.

След среща с Щонов обаче досегашният председател на ДКЕВР Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова се съгласили да подадат оставки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2014 в 12:27

Нора, незная това толкова некомпетентно твое мнение дали е плод на това, че ти се плаща за него или просто си е некомпетентно. Всички тези стъпки на ДКЕВР, които изброяваш бяха толкова некомпетентни и популистки колкото и мнението ти. В крайна сметка щяха да струват милиарди компенсации и извънсъдебни споразомения на държавата и народа.

29.08 2014 в 11:08

Е, бравос! Сега вече фотоволтаичните централи могат да бъдат спокойни! Президентът им отмени 20%та такса, делото което ДКЕВР заведе в ЕС срещу високите цени на американските централи и то ще приключи в полза на централите, защото ще бъде прекратено от новия НЕЗАВИСИМ (от народа) ДКЕВР!!! Ликуй, народе!Спасението иде, барабар с бицепсите и техните калинки!

28.08 2014 в 23:07

Е крайно време беше.