Борисов за ЦИК: Ще слагат 6 топчета и ще джуркат

"Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред"

OFFNews Последна промяна на 04 май 2021 в 15:54 3855 0

Естествено, че председател на ЦИК трябва да е първата политическа сила. Това сочи демокрацията. С най-много 4 човека. Не знам и това как ще го направят - да ги изгонят и тях. Ако не се договорели, а те ще се договорят, ще взимат сферата от Канал 1, където джуркате тотото, ще слагат шест топчета и ще джуркат. И който му се падне председател, ще бъде председател. До там я докараха. Страхотно изборно законодателство – ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК, заяви пред журналисти премиерът в оставка Бойко Борисов.

Готвим се при всякакви правила, каквито и да ни сложат. Аз като спортист знам, че съдията колкото и да ти пречи, в края на краищата, като играеш добре, ще победиш. Мога отсега да ви кажа, че председател ще бъде най-вероятно от партията на депутата Трифонов, зам.-председател - сигурно някой от другите. Интересно защо не направиха правителство. Да носят отговорност, да пазят границата, да доставят ваксини и всичко останало, каза Борисов.

Винаги съм бил за диалог и разбирателство между различните политически сили. Нашите опоненти обаче продължат да мълчат по важните теми. Все още не съм им чул позициите за Навални и шпионските скандали. Тях ги интересува само да си променят изборните правила. Колко депутати ще влязат от район „Чужбина“? Ще има ли там машини? Къде ще има видеонаблюдение? Откъде ще се купят видеокамерите и кой ще ги доставя? Толкова много въпроси има след решенията на мнозинството в НС, коментира премиерът в оставка.

Борисов помоли симпатизантите на ГЕРБ да не правят протести: "Винаги съм бил за стабилна държава. Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред", заяви той.

Ако някой се опитва да говори с нашите симпатизанти от наше име за утре, аз ги моля да не го правят. С Тошко Йорданов ВМРО си направи тяхното мероприятие. Ние нямаме участие. Аз съм за диалог, за разбирателство, твърди лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови