Борисов за Кънев: Вижда се блъф, или опит за уязвяване на Плевнелиев

offnews 14 май 2016 в 18:59 5467 9

Вижда се или блъф, или цел да уязвят г-н Плевнелиев, или пък не съм ги разбрал правилно. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора във връзка с изказването на Радан Кънев, че ДСБ ще подкрепи президента Росен Плевнелиев за втори президентски мандат, става ясно от споделен в официалния му профил в социалната мрежа „Фейсбук” видеоклип, цитиран от Агенция "Фокус".

Премиерът уточни, че ако това, което Радан Кънев е казал, е сериозно, е трябвало да се направи по няколко начина. „Първо, най-нормално е, когато една партия реши да подкрепя някого да го пита има ли нужда от тази подкрепа. Второ да пита и партньорите си в неговата партия, в случая РБ, и трето партията, на която евентуално допълнително разчита за това, ако това е ГЕРБ”, обясни Борисов.

„Всяка партия, която е заявила евроатлантическите си ценности и посоки, трябва да подкрепи Росен Плевнелиев. От времето, когато аз съм бил в политиката, БСП винаги са заявявали евроатлантически ценности. ДПС също са заявявали, че са ориентирани евроатлантически и специално в отбраната подкрепят всички предложения на Ненчев. АБВ, във времето, в което сме работили заедно, винаги са поставяли на първо място евроатлантическите ценности”, допълни премиерът.

„С мен г-н Кънев или който и да е от ДСБ, не е говорил. Ако приемем на сериозно думите им, че те са опозиция, това означава, че всяка опозиционна пария би могла да кани другите да подкрепят техен кандидат. Когато изброим всичко това, разбирате колко не отговаря на действителността направеното от тях. С удоволствие бих разговарял с тях на всяка тема, но да научавам от медиите, че това са решили се вижда или блъф, или цел да уязвят г-н Плевнелиев, или пък не съм ги разбрал правилно”, каза още министър-председателят.

„Това го приемам повече като призив от страна на г-н Кънев към БСП, ДПС, тъй като те са опозиционни партии. Иначе не ви ли се струва антилогично – да тръбиш, че си опозиция на управляващите, а да извадиш общ кандидат за президентски избори”, поясни Бойко Борисов.

По отношение на това кога ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент, премиерът коментира, че това може да се случи и през месец юли.

Бойко Борисов още веднъж уточни, че се е пошегувал, че ще стане президент, като допълни, че винаги е заявявал, че никога няма да се кандидатира и явно не е бил разбран.

Във връзка с отхвърления от ресорната парламентарна комисия антикорупционен закон, той посочи: „Така или иначе това сме го заявили. Много работа свършиха колегите и екипите, които подготвяха този закон, и ако го обединим в това бюро, където да е и Сметната палата и комисията за конфискация, която между другото най-много пари е събрала в Европа – над 2 млрд. и 300 млн. лева до сега, би станало добро бюро”, посочи Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

8

Какавидков

14.05 2016 в 23:34

Радан като вице на Т.Донч. би стоял добре.
Ще стигнат на балотаж ако Бареков с Барековица не рекат да разепят мрака.

77927

7

El Commandante

14.05 2016 в 22:32

"Плевненлиев = евроатлантизъм!"

Ахахахахахахахахахаха......да, добре....ма да се разберат с Местан кой е по нагъ....ааа имах предвид по-евроатлантик....

77927

6

El Commandante

14.05 2016 в 22:30

Баце: Виждам ЯСНО: това е блъф....или опит за уязвяване на Плевнелиев.....или не знам какво е...балимумайката кво е....

12884

2

Nimart

14.05 2016 в 20:39

Шах!?