Борисов в парламента, търси подкрепа за реформите на Москов и Калфин

Симона Костадинова 01 юли 2015 в 10:27 2500 0

Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов присъства на днешния председателски съвет на Народното събрание. С него бяха и здравният министър Петър Москов и вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Целта на идването била Борисов и двамата министри да поискат подкрепа при гласуването в зала на законопроекти, които са част от здравната и от пенсионната реформа.

След срещата премиерът отказа да даде подробности за това, което е било обсъждано, защото закъснявал за заседание на Министерския съвет. Здравният министър също запази мълчание и само потвърди каква е била причината за срещата. Калфин също отказа да даде подробности около срещата.

Двама от участниците в съвета - Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, обаче заявиха, че по време на срещата Москов заявил, че е готов да се откаже от намерението си да приватизира болнични заведения.

Някои от колегите искаха Москов да оттегли главата за цялата глава за приватизация на болнични заведения. Москов заяви, че това е възможно, обясни Каракачанов.

Председателският съвет се провежда всека сряда и на него присъстват председателят на Народното събрание Цецка Цачева, нейните заместници, както и представители на ръководствата на всички парламентарни групи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови