Борисов ще предложи нов главен секретар на МВР, след консултация с президента

Спрягани за поста са шефовете на ГДБОП и Национална полиция

OFFNews 21 септември 2018 в 14:44 2240 1

Борисов ще предложи нов главен секретар на МВР, след консултация с президента

Премиерът Бойко Борисов ще предложи кандидатура за нов главен секретар, след като тя бъде съгласувана първо с президента. 

„Това е нещо, което първо ще обсъдя с президента преди каквото и име да се спомене. В удобно за него време, ще го потърся. Ще мотивирам кандидатура, ще сложа няколко имена и вече тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни действия. Системата има нужда от професионализъм, спокойствие. Убеден съм, че той ще погледне държавнически на тази задача. Първо с него ще го обсъдя, за да сме сигурни, че когато пуснем документи за съгласуване, няма да се получи стрес в системата“, заяви Борисов пред журналисти в Габрово.

Той каза, че "човекът или хората", които ще предложи на президента за главен секретар на МВР "и сега са добри професионалисти и ръководят големи структури". По-рано днес бившият вече вътрешен министър Валентин Радев открехна завесата, като каза, че шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски са подходящи за поста.

Наследникът на поста му - бившият главен секретар на МВР Младен Маринов пък заяви, че не е водил разговори с конкретен човек за поста. 

Индиректно Борисов потвърди имената на Спиридонов и Терзийски, като каза, че кандидатите за поста на главния секретар на МВР „ръководят големи структури и не би трябвало никоя от тях да пробуксува, ако примерно бъде отказано съгласуването“.

Борисов коментира и отношенията му с държавния глава, като каза, че никога не е водил война с него. Според него никой не би трябвало да спира освобождаването на бившия главен секретар на МВР Младен Маринов. „Самият президент е бил в такава позиция“, каза отново Борисов, припомняйки освобождаването на Радев като командир на ВВС. 

„В сряда към 10-12 посланици пуснахме с предварително съгласуване на имената, така че да няма проблеми. Докато не договорим дадения пост - не ги пускаме“, заяви премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

21.09 2018 в 15:03

Най-добре ще е Борисов да си вземе шлифера и да заеме длъжността главен секретар на МВР и пак ще го дават по телевизията, да е спокоен.
За премиер няма капацитет.