Шефът на ГДБОП става за главен секретар, смята бившият МВР министър

OFFNews 21 септември 2018 в 12:01 4414 0

Бившият МВР министър лансира шефа на ГДБОП за главен секретар

Бившият вече министър на вътрешните работи Валентин Радев лансира идеята, че шефът на ГДОБП Ивайло Спиридонов е подходящ за поста главен секретар на МВР. Според Радев "поне трима стават за тази позиция", и: 

"Единият според мен е Ивайло Спиридонов, другият е Христо Терзийски (директор на Главна дирекция "Национална полиция", бел. ред.). Но кой точно ще бъде, Младен ще си реши“. Радев допълни, че който и да е новият главен секретар, той трябва да притежава качествата на Младен Маринов.

Ивайло Спиридонов беше основното "действащо лице" около скандала с ареста на журналисти от сайта "Биволъ". Акцията, която е координирана от тогавашния главен секретар на МВР Младен Маринов, влезе дори в световните медии, след като стана ясно, че журналистите са арестувани по подаден лично от тях сигнал. 

Както стана ясно по-късно, от ГДОБП вместо да докладват на прокуратурата за сигнал за изгаряне на документи, доказващи злоупотреба с евросредства, са предпочели да пратят двама униформени, които да задържат журналистите. 

Въпреки че първоначално Спиридонов се извини на главния редактор на "Биволъ" Атанас Чобанов за недоразумението и призна, че е имало пропуски в комуникацията, по-късно нападна същата медия и на свой ред поиска извинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови