Quantcast

Борисов покани експерти от ЕС в българската прокуратура

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2015 в 20:30 5388 18

Бихме искали от ЕС да ни помогнат в съдебната реформа със свои пратеници, да наблюдават всяка стъпка, която правим. И да сме сигурни, че реформата е в правилната посока. Това не е обидно за държавата, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел.

Ако нещо не се справяш и е видно, че хората не го одобряват и искаме да стане по-добре, защо да не ни изпратят двама-трима експерти. Включително и в прокуратурата да отидат двама, които да наблюдават всичко, което се прави, за да са наясно колегите в Европа, че се полагат тези усилия, каза Борисов.

Това е инициатива, която току-що ми дойде наум, призна премиерът.

Борисов проведе работна среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Брюксел. Разговорите им се състояха преди заседанието на Европейския съвет, на което държавните и правителствените лидери от ЕС ще направят преглед на изпълнението на мерките, свързани с бежанската и миграционната криза.

Двамата са обсъдили "финансово-икономическото състояние в България, както и напредъка по съдебната реформа".

Меркел и Борисов обсъдили и развитието на проекта за газов хъб „Балкан”, по който преди седмица българското правителство и Комисията постигнаха договореност за създаване на съвместна работна група в подкрепа на реализацията му.

„Този хъб и интерконекторите, които изграждаме, ще гарантират реална диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на газ”, посочи премиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.01 2016 в 11:55

т.е. -Пратете ми рушветчии от брюксел ,ще има и за вас лапавица!

18.12 2015 в 09:57

"Това е инициатива, която току-що ми дойде наум"!!!... рабираш ли

Машала! Така ли се управлява държава бе, аланкоолу? С хрумки. А, да, държавите от третия свят се управляват точно така. Тръгнал глупака помощ да иска преди да си е свършил сам работата. После се чудете защо решават съдбата ви на салфетки.

Управлението на държвавата е системно усилие. Около съдебната реформа, за системи и политики говори Христо Иванов. Положи правилните усилия, за да имаш после очи да искаш помощ.

Тиквочев да се помоли да си внесем от Германия и малко електорат защото простолюдието у нас няма научаване, няма отлепяне.

18.12 2015 в 01:41

Ванко,

ще ти припомня няколко НАЙ момчета, дето не са толкоз най сега - Илия Павлов, Васил Илиев, Емил Кюлев, Цветан Василев, братя галеви, доктора и още доста аверчета, някой заминаха за далечни страни, други към централни гробища....

Пък и като казваш, че пълничкия бизнес човек е по-по-най сигурно си забравил за Цветелина Бориславова, за Черепа, за ТИМ, за шефа на Лукойла, за майката на пълничкия бизнес човек....

и пак ти казвам има и хора дето не си ги чувал и претъркалват по някой милиард.

18.12 2015 в 00:53

off
"Реални кукловоди които седят на сянка..."
звучи много конспиративно, но вече не е
актуално.
"Решава тоя който има пари" казваше Бай Тошо.
ШИ-ШИ е най-влиятелния човек в държавата, защото разполага освен с пари и с много други лостове за влияние.
1. Приятел е с Бойко или го държи по някакъв начин и получава най-тлъстите държавни поръчки.
2. Има медиина империя
3. Държи прокуратурата която го обслужва
4. Има политически гръб ДПС. Със сопола са в перфектна симбиоза.
ШИ-ШИ може да прави каквото си иска. Да фалира банка на която дължи пари. Да заграбва чужд бизнес стига фирмата да не е френска.
ШИ-ШИ седи на върха на хранителната пирамида.17.12 2015 в 23:28

Ванко те за последните 25 години колко дебели момчета се смениха. Нещо като фолк певиците са. Днес е на върха, утре му дърпат килима и идва следващия.

Раалните кукловоди не парадират. Разни бивши офицери, хора от политбюро и децата им си седят на сянка, не влизат в новините, не са в ДПС. Тая измет в парламента и правителството е пушечно месо. Ако утре има нужда, ще жертват някои от тях или дори всичките без да им мигне окото.

17.12 2015 в 23:01

Въпреки че е рано за обобщения,
струва ми се, че лека полека
нещата отиват към автогол за
ДПС и за дебелото момче ШИ-ШИ !!!

17.12 2015 в 23:01

Аз пък вече бих бил съгласен да ни изпратят от Европа и министър председател та и президент . Щом няма да е обидно за държавата?! По-зле от сегашното положение няма да е.
Това и на мен току що ми хрумна.
Е така се управлява държава - щуква му нещо в простата глава и секунда даже не може да се задържи вътре - гледа веднага да излезе през устата. Пък дали е обмислено или не - няма значение. Така и така няма с какво да се мисли.
И някакви клакьори около него, а и тук по форумите започват да примират от удоволствие.
Комунистите може и да са опитвали, но не можаха да ни направят 16-та република, но от този тиквар ако зависи би продал суверенитета на държавата е така- защото нещо му е хрумнало на момента.
Но не ме е яд на него - толкова си му е багажа, но онези които го докараха и гласуваха за него - на тях да им е...а м...та.

17.12 2015 в 22:10

Бойко явно не е разбрал дипломатичния език на Камерън, та се е наложило Меркел да му го преведе по-ясно.

17.12 2015 в 22:03

Ее супер!!! Само, че не мога да повярвам че ще ги оставят да работят или да ги слушат. Дано има някакъв положителен ефект де.

17.12 2015 в 21:56

Направо трябва да поиска министър на правосъдието и състав на ВСС като помощ.

Иванов беше тотален некадърник като министър. Причината да се провали е, че не е политик. Той нито веднъж не показа идеите си както трябва. Казвам го защот следя британските министри и законодателство и някак ми е ясно как се представя един законопроект доста преди да влезе за гласуване. Иванов не направи това дори с конституционнитепромени, защото е некадърен политик!! Може да е голям юрист, патриот или нещо друго, но не става за политик. Радан Кънев също не става - издъни се.