Борисов покани експерти от ЕС в българската прокуратура

OFFNews 17 декември 2015 в 20:30 6045 18

Бихме искали от ЕС да ни помогнат в съдебната реформа със свои пратеници, да наблюдават всяка стъпка, която правим. И да сме сигурни, че реформата е в правилната посока. Това не е обидно за държавата, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел.

Ако нещо не се справяш и е видно, че хората не го одобряват и искаме да стане по-добре, защо да не ни изпратят двама-трима експерти. Включително и в прокуратурата да отидат двама, които да наблюдават всичко, което се прави, за да са наясно колегите в Европа, че се полагат тези усилия, каза Борисов.

Това е инициатива, която току-що ми дойде наум, призна премиерът.

Борисов проведе работна среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Брюксел. Разговорите им се състояха преди заседанието на Европейския съвет, на което държавните и правителствените лидери от ЕС ще направят преглед на изпълнението на мерките, свързани с бежанската и миграционната криза.

Двамата са обсъдили "финансово-икономическото състояние в България, както и напредъка по съдебната реформа".

Меркел и Борисов обсъдили и развитието на проекта за газов хъб „Балкан”, по който преди седмица българското правителство и Комисията постигнаха договореност за създаване на съвместна работна група в подкрепа на реализацията му.

„Този хъб и интерконекторите, които изграждаме, ще гарантират реална диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на газ”, посочи премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!