Борисов: Ако искат, можем да си премерим силите пак на избори (видео)

ОFFNews 17 декември 2015 в 15:51 4600 17

„Ако искат, можем да си премерим силите пак. Това винаги съм го казвал – допълнително 40-50 милиона за избори, допълнително напрежение в държавата. Във всички случаи това намалява инвестициите, във всички случаи едно служебно правителство трайно дестабилизира държавата след това. От какво са недоволни – че ръстът на икономиката е 3%, че свалихме дефицита на 2%, че 3,7 млрд. лв. изплатихме на вложителите в КТБ, която съсипаха, че е 2,6 млрд. лв. повече има в бюджета от контрабандистите? Искат да им върнат парите на контрабандистите ли догодина. От кое са недоволни? Че всяка година за всеки празник даваме по 50 милиона за пенсионерите, че се отремонтираха старите магистрали, че усвояването на еврофондовете мина над 94%, а бяха абсолютно спрени. Кое по-добро ще им се случи?“

Това заяви Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел относно коментарите на Радан Кънев, Лютви Местан и др. за нестабилност на правителството и че се върви към предсрочни парламентарни избори

„Добре дошли са на избори. Кое не им харесва на няколко групи олигарси, които бяха свикнали да се хранят от контрабандата? Че бензинът падна под 2 лв. след нашите мерки, че се се въведе конституционна реформа, която дори не сме мислили, че може да мине в един такъв парламент.

Кой може да се справи по-добре от това правителство? Радан Кънев - как в изолацията, която изпадна? БСП – видяхме ги преди една година. Или ДПС – с кой? Ще си дам здравето за тази стабилност и да може България в този размирен свят да е стабилна“, допълни премиерът.

Той изтъкна, че добрината, толерантността и желанието му за стабилност си имат своите граници. Според него при формирането на кабинета РБ е гледал на Борисов недоверчиво, тъй като са смятали, че той ще цели разбутване на правителството и предсрочни избори с цел събиране на по-голямо мнозинство за ГЕРБ. Действията на Радан Кънев обаче са показали друго.

Премиерът също така коментира и проблемът с бежанците, идващи в Европа. По думите м, тези, които са вътре в Съюза, трябва да намерят своята реализация - образование, работа, здравеопазване, да бъдат интегрирани.

"През другото време на контролно пропускателните пунктове, на външните граници, да се извършва необходимата проверка и съответно да се пропускат тези, които действително бягат да спасяват живота си. Аз съм твърдо „за“ външните граници да бъдат охранявани, така както българските, а тези държави, които не могат да се справят, да бъдат подпомогнати и да могат по-добре да се справят със задачите си“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!