Борисов поискал оставката на Иванов, реже отпуските

Юлиан Христов 12 януари 2012 в 09:06 1373 0

Бойко Борисов, снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Андрей Иванов е създавал напрежение и не е съумял да се защити от слуховете, така както трябва.

Това каза тази сутрин пред БНТ премиерът Бойко Борисов. „Оставането на Андрей Иванов в СОС ще пречи и на Фандъкова, и на работата на партията. Имаш право да останеш, но това няма да ти е добре - нито на тебе, нито на Цетанов, нито на партията, нито на групата“, каза Борисов. Така той обясни мотивите за оставката на председателя на СОС.

На извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ вчера беше обяснено, че Иванов сам е заявил желание да бъде освободен от поста си на среща при председателя на партията Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов.

За радост хората в ГЕРБ са такива, че знаят и кога да си тръгнат, знаят да си тръгнат като приятели, знаят да продължат да работят за каузата, добави премиерът.

Премиерът лично проверил два от случаите, които били тиражирани от медиите срещу Иванов. В единия случай бизнесмен е платил за политическа подкрепа, а в другия е дадена консултация за вдигане цената на водата. И в двата случая не е имало участие на Андрей Иванов, категоричен е Борисов.

До три седмици ще бъде ясна съдбата на АЕЦ „Белене“, каза премиерът. По думите му всички експерти работят, правят се консултации с руската страна и Брюксел.

Борисов е поискал свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество по въпроса с отпуските на държавните служители. По думите му от 45 хил. дни неизползвани отпуски, сега те са 21 хил. Според него проблемът е, че в държавната администрация имат "недопустимо дълъг отпуск, който трябва да бъде намален". "Ще има съпротива, но аз се надявам и работодателите, и синдикатите да ни подкрепят", каза Борисов.

Много пропуснати шансове на България е имало в двата мандата на президента Георги Първанов. "Той беше и основен кадровик в държавата по времето на управлението на БСП и ДПС. Аз истински му пожелавам успех на всяко ново поприще. Той влиза в историята със своите два пълни мандата - трудно България ще има президент с два мандата оттук насетне“, коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови