Председателят на СОС подаде оставка

Юлиан Христов 11 януари 2012 в 10:09 2622 1

Андрей Иванов. Снимка: БГНЕС
Андрей Иванов. Снимка: БГНЕС

Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов е подал оставка след среща с Бойко Борисов и Цветан Цветанов снощи.

Това стана ясно днес рано сутринта на извънредна пресконференция на ГЕРБ в централата на партията. Иванов е заявил желание да бъде освободен от поста си на среща при председателя на партията Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов. Новото предложение на ГЕРБ за поста на Иванов е Елен Герджиков. Иванов обаче остава шеф на партията в столицата.

ГЕРБ сменя и областните координатори на партията в Пазарджик, Разград, Велико Търново и Хасково. Новият областен координатор на ГЕРБ в Пазарджик е Дончо Баксанов, в Разград – Валентин Василев, в Хасково – Иво Димов и във Велико Търново – Даниел Панов. Софийската организация се представи изключително успешно и не се налага да бъдат правени кадрови промени в структура в София-град, каза Цветан Цветанов, според когото са положени максимални усилия от страна на Андрей Иванов.

"В разстояние на година за четвърти път ми се налага да вземам отношения по слухове. - Това заяви Андрей Иванов при обявяване на мотивите си да подаде оставка от поста председател на Столичния общински съвет.-  Благодарен съм на колегите, че те не се поддадоха на тези слухове и снощи нямаше точка, която да разглежда казуса Андрей Иванов".

Той заяви, че няма пряко участие и правомощия сам да взема решения в Общинския съвет в София. Нищо от това, което чух тази седмица, не е причина да считам, че е вярно и затова подавам оставка, бе категоричен той. Андрей Иванов заяви, че групата на ГЕРБ в Общинския съвет е била единна и затова резултатите са такива.

Когато един човек прецени и пожелае да бъде освободен от поста, който заема, не смятам, че трябва да го тълкуваме като медиен натиск, но имаше достатъчно медийни публикации, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Решенията вчера на Изпълнителната комисия са били само на база на резултатите от проведените местни и президентски избори.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови