Борисов: Отвращават ме тези в парламента, ще умра, ако идвам (видео)

Нели Чолашка 13 декември 2013 в 15:37 13435 84

Бойко Борисов
Бойко Борисов

 

Честно - толкова ме отвращават вече, толкова ми е трудно да ги понеса тези хора, че ако ме задължите да го правя, аз ще идвам, но ще умра, ще ми изгорят бушоните.

Това казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на парламентарната група на ГЕРБ на срещата вчера в парламента като оправдание, че не идва в Народното събрание.

Партията пусна записа от срещата в четири части в Youtube. "Ние от ГЕРБ винаги сме държали да бъдем прозрачни пред обществото. Затова в четири части ви предлагам цялата среща днес с депутатите в Народното събрание", пише самият Борисов като коментар под четвъртата част.

Пред съпартийците си Борисов говори това, което после накратко обобщи пред медиите след срещата.

На тази среща лидерът на ГЕРБ назначи още един зам.-председател на групата - Цецка Цачева с идеята тя да играе класната ръководителка.

И пред депутатите, и пред медиите вчера Борисов обяви, че това не означава снемане на доверие от зам.-председателя  Цветан Цветанов. Цветанов бил много зает с пътувания и разпити в прокуратурата.

Лидерът на ГЕРБ съветва депутатите си да са по-активни и да изобличават лъжите на БСП и ДПС, да напомнят, че ГЕРБ е изплащала пенсиите, които те са вдигнали много, да обясняват, че полицейщина има в момента, защото те на са били и бутали хората, не са обграждали парламента със заграждения и не са го застраховали.

"Нямате никакво основание да се притеснявате, да се срамувате или да се плашите", надъхва Борисов хората си.

Той дори им разказва няколко притчи и поучителни истории.

Една от тях гласи, че баща оставил две бележки на сина си - една за случая, в който е много нещастен и една, когато е много щастлив...отворил ги синът и на двете пишело "И това ще мине".

"Това е безценно време за ГЕРБ, когато бяхме млада партия, имаше много плява. Лесно беше преди 4 години, когато се знаеше, че ще бием", казва още лидерът на ГЕРБ.

В тази връзка разказва на депутатите си как се прави самурайски меч - стоманата се оставя в тиня или блато и каквото остане здраво - от него се прави мечът. А пък израелският политик Шимон Перес му разказал следната поучителна приказка: Един влюбен пишел всеки ден по едно писмо на приятелката си и накрая тя се оженила за пощальона".

С тази приказка и с мотивите, че не може да понася хората в парламента Борисов оправдава поставянето на Цецка Цачева за класна ръководителка на групата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!