Борисов: Не е лошо да знаем имаме ли залежи на шистов газ

OFFNews 29 януари 2012 в 22:43 1994 0

Премиерът Бойко Борисов  Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

"Няма нищо лошо българският народ да знае дали има залежи на шистов газ. Ако тази технология е опасна, притеснява еколозите или каквото и да е било, нека да каже при каква технология бихме могли да го проучим." Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за радио К2 само две седмици, след като парламентът забрани проучванията и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване. Решението беше предшествано от протести, целящи именно забрана за проучванията и добива на шистов газ. По този повод премиерът заяви:

Лавината от неодобрение и популизъм ни заля и ние отидохме в парламента, както и в Министерския съвет, изтеглихме всичко и ако дойде ден, в който обществото иска да дебатираме по тази тема, тогава ще го направим.

Проучванията трябваше да извършва американската компания "Шеврон". В петък говорителят на Държавния департамент на САЩ Виктория Нюланд обяви, че американският държавен секретар Хилъри Клинтън ще посети България и един от обсъжданите въпроси ще бъде именно "енергийната сигурност и двустранното сътрудничество в сферата на прилагането на законодателството".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!