Борисов наредил на Бъчварова да уволни ръководството на Гранична полиция

Надявам се днес министърката да постави нови хора, ако не - ще ги поставя аз, каза премиерът

OFFNews 15 август 2016 в 12:07 7841 7

Борисов наредил на Бъчварова да уволни ръководството на Гранична полиция

Премиерът Бойко Борисов е наредил на вътрешния министър Румяна Бъчварова да уволни цялото ръководство на Гранична полиция. Причината е скандалът с обществената поръчка, при която, обвинен за трафик на чужденци, е спечелил обществена поръчка на МВР за превоз на бежанци. 

Според премиера обаче Бъчварова няма вина за това. Нейната работа била да назначи проверка, за да се изясни дали това е недоглеждане или "далавера". Борисов каза, че това му звучи като виц и случаят бил "срам". 

След като не са взели мерки, когато е трябвало, не са за тези постове и се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави хора на това място. Ако не, ще ги поставя аз, каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът посочи кой е прекият носител на отговорност в случая - началникът на Гранична полиция и заместникът му. 

„При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, заради такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът, всички, които са поставени там, за да не се случва такова нещо”, заяви Борисов и посочи, че има прекрасни граничари и е казал кои са му направили добро впечатление, когато обикалял границата.

„Министър Бъчварова не може да понесе отговорност за десетките служби, които има в МВР и които взимат заплати това да не се случва. Нейната отговорност е да ги уволни днес”, категоричен е Борисов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

7

Izalina

15.08 2016 в 16:33

Чакам идея за подходяща обществена поръчка, чиято реализация да предизвика уволнение и на цялото управление на държавата и да почваме от начало.

29216

6

Лопе де Вега

15.08 2016 в 15:14

Кака Руми сега уволнява сичките началници в меверето, щото утре боко да не уволни нея. Утре сичките началници завеждат дела за неправомерно уволнение и ги печелят. Боко не ги връща на работа - нали не мислите, че кака ви Руми я питат нещо? - и те отиват на кратка разходка в Страсбург. Връщат се с по една торба пари. Всичките от нашите джобове!

Това национално нещастие не се научи какво е това закон и като с какво се яде! Вече два пъти съм напомнял, че навремето тиквата изкара два курса по този предмет при видни наши юристи - Георги Марков и Нели Куцкова - и двата пъти получи двойки.

Пак ще има избори. Пак ще го изберат! Те това е!

Поздрав!

11501

5

codeine

15.08 2016 в 13:54

Тоя пък... Във всички обществени поръчки искат кандидата да докаже опит в съответния вид дейност, а каква по-сигурна референция от това полицията да е документирала как вече си превозвал бежанци.

13709

3

Маргарит

15.08 2016 в 13:24

Баце се бори за измислянето на нов вид кризисен PR. Сигурно е взел аванс, не ли?
Не знам дали ще му останат хора да го доизмисли, че до изборите има месеци, а той действа с такъв размах...