Борисов: ГЕРБ има готов кабинет за управление на България

OFFNews 04 юли 2014 в 18:30 8084 28

ГЕРБ има готов проектокабинет за управление на страната, обяви в Русе лидерът на партията Бойко Борисов.

Той твърди, че ако спечели изборите, ще разчита на утвърдени министри от миналия кабинет.

На въпрос за Симеон Дянков Борисов каза: "Той отдавна вече не е в нашия екип."

Знам отлично какво трябва да правя. Не може в тази криза отново да допуснем да управлява аматьор като Орешарски, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че листата на партията с кандидати за депутати е готова.

Става ясно, че една година БСП и ДПС са управлявали с „Атака”. Вече нито „Атака” могат да шикалкавят, нито БСП и ДПС, че благодарение на тях са управлявали – това е ясно от ситуацията, каза председателят на ГЕРБ.

Борисов коментира, че на консултациите са се разбрали изпълнителната власт и парламентът да взимат решения само след съгласие.

„Те ги нарушиха във всичките им обеми – от Закона за МВР до назначаването на стотици хора в момента. Онзи ден се опитаха да си вкарат 20 закона“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Относно предстоящите консултации във вторник между партиите Борисов заяви, че е готов да изпрати няколко експерта или самият той да отиде, ако е на председателско ниво, за да се направи списък с 3-4-5 неща, които трябва да приеме парламента.

„За да искаш да си на власт и да нямаш кворум месеци наред, това означава, че ти не си за тази работа, простичко казано. Да направят изборите, когато искат. За нас е безразлично. Както виждате, от нашите хора няма на море, а министърката на здравеопазването е на море. Хората да си направят сметката”, коментира още Бойко Борисов.

В Русе Борисов присъства на откриването на „Комплексен онкологичен център”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!