Борисов: Днес продължаваме да градим историята като наследници на прадедите ни

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2017 в 11:55 6867 0

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите по случай Деня на независимостта. 

Той посочи, че България е минала през много трудни моменти, но силният дух винаги е побеждавал. 

В обръщението си Борисов споменава и предстоящото председателство на Съвета на ЕС, като посочва, че това също е плод на усилията на много българи през годините. 

Ето и цялото му изявление: 

С дълбоко уважение към българската държавност честитя на всички празника на Независимостта.

България е минала през много трудни моменти в историята си, но силният дух и волята на народа винаги са побеждавали неблагоприятните събития и са давали тласък за развитието ни. С тази енергия и желанието да просперираме нашите прадеди са се преборили за провъзгласяването на независимостта на България и за превръщането й в равноправна на другите държави. Благодарение на техните усилия се издига международният авторитет на страната ни. В този ден, чертаещ от 109 години развитието на страната ни, нека изразим своята почит и признателност към всички, които са отстоявали правото на българския народ и държава на самостоятелен избор и са работели за техния културен и икономически напредък, за преуспяването им.

Днес ние продължаваме да градим историята като наследяваме великите дела на тези българи и именно затова трябва да бъдем още по-отговорни за съдбата на следващите поколения. Като независима държава, част от голямото европейско семейство, България е на прага да стане за първи път в нашата история председател на най-силния икономически съюз в света. Всичко това е плод на усилията и работата на много българи през годините. Нека не ги забравяме и да продължим достойно делото им.

Честит ден на Независимостта!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !