Борисов: Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора

"Ние хем не изпратихме оръжия, хем останахме без газ"

OFFNews 27 април 2022 в 13:28 1700 4

Снимка FB/ Бойко Борисов, стопкадър

Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора (...) Всички ще платим, че докарахме промяната, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Бургас.

Изказването му идва след спирането на руския газ за България, което вчера беше обявено от "Газпром". За създалата се ситуация той обвини правителството.

"България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания. Днес може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, отвсякъде, но трябваше да имаме мислещ министър, но когато прякорът му е Кеша...", добави той.

По думите енергетиката е диверсифицирана. Така Борисов отрече твърденията на представители на правителството и парламента, които от месеци обвиняват бившия премиер, че е построил Турски поток за година за сметка на бюджета, докато строежът на интерконектора с Гърция се бавел.

Бившият енергиен министър Делян Добрев пък обвини правителството, че не иска руски газ и затова не се е съгласило да плаща в рубли. Той прогнозира, че целта е да доставяме газ през фирми посредници, което би оскъпило цената. Бойко Борисов заяви, че и този газ отново ще е руски. Той прогнозира, че бизнесът ще фалира, а заради "тази схема" на месец 100-150 милиона на месец щели да се крадат.

"Ние вече имаме червена линия по темата корупция. Как с такива крадци да се сдружиш", каза още бившият министър-председател и заяви, че полезният ход за кризата с газа е оставка на енергийния министър. 

Той призова и за ново правителство, с представители на всички на цялата политическа класа, излъчено от същия парламент, защото не трябвало да се харчат пари за избори.

"Сведе енергийната сигурност до гаражно ниво", така пиарката на ГЕРБ коментира днешното изказване на Кирил Петков. По-рано днес той заяви, че единствената енергийна диверсификация, която има България, е в гаража на Арнаудова. (В гаража на пиарката на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова бе открит луксозният автомобил при ареста ѝ през март - б.а.)

Арнаудова заяви, че е получила скъпия автомобил два месеца след като е построен Турски поток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

4

kokoten

28.04 2022 в 09:28

Каквито и да са Кирчо и Асенчо,те ще са винаги по-добри от интелектуално нисшия,егоистичен и нагъл бивш водач на държавата...надявам се звинаги да си остане бивш,а най-вече,чумата да го тръшне него и целият му род....и да се свърши семето му....

14469

3

случайно прочетох

27.04 2022 в 18:23

Тоя няма ли кой да го принуди да млъкне и да си понесе отговорността за алчността и малоумието му?
Писна ми да му слушам бълбуканията....

400

2

sashkva

27.04 2022 в 14:52

Просто Лъжеца и Много Крадеца

10212

1

Човека

27.04 2022 в 14:00

И на мен не ми харесва, че още не са ви вкарали в затвора. Вас и цялата корумпирана пасмина по веригата надолу, дето сега лаят като псета по всички медии. Ама как да се оправят като сте пуснали корени и сте отровили цялата административна структура, дълбоко осрали с мрежа от зависимости и заробили държавата с договори читави шуробаджанашки формати. А сега и вашия невменяем кремълски приятел с кученцето им е на главата.

 
X

Да помогнем на украинските деца!