Борисов: Ако мерките срещу COVID-19 бъдат отпуснати бързо, здравната система рухва до две седмици

OFFNews 13 април 2020 в 15:09 11917 2

"Ако мерките срещу коронавируса бъдат отпуснати прекалено бързо, има реална опасност здравната ни система да рухне след две седмици, а след това да рухнат и другите системи в държавата."

Това е казал премиерът Бойко Борисов на срещата му с председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, къобщиха от информационната сружба на кабинета.

Борисов напомнил, че страните, които закъсняха с въвеждането на ограничителните мерки, преживяха точно това и здравните им системи изпаднали в критични ситуации. Премиерът обаче се надявал, че само с общи усилия България ще успее да премине по-леко през това тежко за всички изпитание.

„Винаги съм уважавал адвокатите и адвокатската общност. За мен е безспорно, че адвокатите сте неделима част от правовата държава. И съм изненадан, че определени Ваши колеги са се почувствали обидени – моята цел е да спасим държавата в това трудно за всички ни време“, заявил още Борисов.

Той бил наясно, че в тази ситуация, при ограничение в дейността на нотариуси, съдебни изпълнители и различни институции, дейността на адвокатите също е силно затруднена.

„Заради пандемията масово, не само у нас, но и по целия свят, има икономически загуби и щети. Здравето на гражданите е водещо и по тази причина е важно мерките да останат докато Националният оперативен щаб и анализите покажат трайна тенденция за отшумяване на пика на заразата" посочил Борисов.

Ралица Негенцова подкрепила мерките на правителството в борбата със заразата. И представила пред премиера предложения за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19. От съобщението на МС обаче не става ясно какви са те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

Alexandar Ivanov

13.04 2020 в 21:07

на фотото виждам един идиот.. какъвто винаги е бил.. на 3 метра един от друг с маски.. а след фотото махат маски и сядат да пият кафенце...
А по въпроса за вирусите ... вирусите всяка година идват и си отиват, но се задава огромен проблем за БГ от дългосрочно естество, Има вече цяла прослойка от населението които са зомбирани страхливци, които от сега нататъка цял живот ще ходят с маски и ръкавици. Те ще са асоциални, няма да намерят работа, няма да имат семейства , няма канят гости в къщи. Те само ще седят в къщи и ще чакат заповеди от генералите. Жал ми е, разбира се, за тези маскирани, но още повече ме е страх за страната, която и без друго има липса на инициативни енергични хора

12392

1

мгергов

13.04 2020 в 16:00

Въобще не трябва да се отпускат мерките, дори напротив трябва може би още да се затегнат, след като хората не се съобразяват сега с тях и не виждат нищо нередно да се разхождат свобовно навсякъде.
 
X

Да помогнем на украинските деца!