Бойко Борисов: В парламента вече имаме работеща коалиция, моята душа е без значение

Той благодари на президента, че дал време да се свикне с мисълта, че ГЕРБ са победители

OFFNews 10 ноември 2022 в 08:00 6032 5

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/архив

Бойко Борисов

Можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво и напрежението ще продължи да расте. Благодарности на президента Румен Радев, че даде време на свикнем всички с мисълта, че ние сме победители. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по бТВ. 

За да няма его и ядосани по трасето, не трябва да се говори въобще за първия мандат. В парламента имаме коалиция - първо за Северна Македония, решението за предоставяне на военна помощ за Украйна - 175 "за", 162-ма депутати "за" за Ф-16, решението за 100% диверфикация на руските газови доставки...

Ако продължи така да работи парламентът, как ще обяснят на хората защо го развалят, попита Борисов, като коментира, че Продължаваме промяната няма да подкрепи ГЕРБ за правителство. 

Няма хартиена коалиция - машините остават в пълния им обем, добавят се хартиените бюлетини, каза още лидерът на ГЕРБ. Сега, ако искаме да обжалваме изборите, как ще го направим - един чувал с флашки, заяви той. 

Те казват - подкрепи ни с декларация президентът да накара правителството да вкара бюджет. Ще ви подкрепим декларацията, само когато подпишем документ в бюджета ще бъдат подкрепени тези точки на ПП, тези на БСП, тези на ГЕРБ... Тогава вече министерството на финансите като внесе бюджет, гласуваме само тази точки, обясни Борисов. 

Ходил съм на лидерски срещи от Белия дом до Москва, ще се срещна с Кирил Петков, когато такава среща се подготви. 

Мойта душа е без никакво значение. Всички ме питат защо съм толкова добронамерен - защото искам зимата, която ще е много тежка, да я изкараме, и правя много компромиси, коментира Борисов простил ли е на Кирил Петков и Асен Василев за ареста си. 

Народът казва кой да се оттегли. Защо да се оттеглям - по-подготвен от мен няма в момента, коментира още той. 

Борисов защити ПП от нападките на енергийния министър вчера. Росен Христов направи политическа атака срещу ПП, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Той поиска оставката на Христов. 

Според него един и същ човек записва него и Лена Бориславова и Кирил Петков на парапета. Еднакви неволи имаме, еднакви врагове. Питайте кой ги снима и да обединим усилия да ги намерим. Ето, още една коалиция, каза Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5426

5

Бай Пешо от Перни 6

12.11 2022 в 23:55

Отдавна се говори за брак по сметка между ГЕРБ и ПП под натиска на едно посолство. Изненада ще е само за отделни тролчета.

1642

4

NWO

11.11 2022 в 11:32

Тайба фдошата, руски крадец на Родината

5827

3

pisnamiotmutri

10.11 2022 в 10:56

Нагъл дядка. Купи отново изборите и наводни медиите с калинки. Много крадене е имало за такова ежедневно облъчване на клетите роби

75

2

230 млрд баксов

10.11 2022 в 09:49

На много хора почерни живота гадино!!!!!
Включително и днес на две жени. ЩЕ ГОРИШ В АДА!!!!!!!!

-1650

1

ob1

10.11 2022 в 09:23

Имате бе, как - герб, дпс, вгъзраждане и стьопата имате колкото си искате гласове. Айде тиква, сваляй гащите пред агата и поеми ... отговорността да направиш правителство, щом си спечелил изборите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!