Близнашки вече избра кой да замести Йорданова

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2014 в 16:08 4040 6

Ива Йорданова

Досегашният главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Димитър Владимиров ще поеме освободеното от Ива Йорданова заместник-председателско място в агенцията, съобщава правителствената информационна служба.

Владимиров е назначен на новия пост със заповед на служебния премиер Георги Близнашки, която влиза в сила от утре. 

От днес пък Йорданова официално е освободена от длъжността заместник-председател на ДАБЧ. Това стана по нейна молба, след като българи от чужбина се обявиха срещу назначаването й.

Те посочиха, че на Йорданова й се приписват заслуги за организацията на предсрочните парламентарни избори, каквито всъщност не е имала.

Недоволство от назначаването на Йорданова имаше от самото й назначаване на поста. Тя бе нападната, че е получила мястото в ДАБЧ не заради лични заслуги, а заради връзката си с лидера на СДС Божидар Лукарски.  Отношенията между Иванова и Лукарски станаха публично достояние, след като малко преди изборите Лукарски обяви, че има връзка с Йорданова и че се развежда.

Йорданова  стана известна в публичното пространство и с участието си в конкурса "Умна и красива" в "Шоуто на Слави".

Въпреки критиките премиерът Близнашки и вицепремиерът Цанова защитиха назначението на Йорданова, като служебният премиер дори нарече нападките сексизъм.

Късно снощи Йорданова изпрати емоционално писмо до медиите, с което аргументира решението си да се оттегли от поста заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

"Подавам оставка, защото в условията на съмнения не мога да изпълнявам главната задача, поради която поех тази отговорност", аргументира се младата жена.

Днес лидерът на СДС застана зад решението на половинката си.

До 22 август тази година Йорданова беше председател в Контролния съвет и беше част от Националния съвет на партията на Меглена Кунева ДБГ.

В служебния кабинет Йорданова беше съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър по управлението на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова. 

Ива Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли” в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски”. Работила е в като специалист по управление на бизнес-процеси. Стажувала е в отдел „Публична информация” на ООН в Ню Йорк.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2014 в 09:29

А защо сега НЯМА реакция И за това назначение на тази длъжност без конкурс?
Защото ДО СЕГА ВИНАГИ назначението е било БЕЗ КОНКУРС!
Защото срещу Ива беше ОРГАНИЗИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА АТАКА от ДПС.

23.10 2014 в 10:38

До кога ТРОЛОВЕТЕ ще се ровят, ще плюят, ще храчат по момичето, събрало сила и смелост, каквато до СЕГА НЕ сме видяли!
А защо НЯМА реакция, че И новия зам.председател е назначен без конкурс?

23.10 2014 в 03:03

Аз проверих какво е завършила, за съжаление наистина е калинка. Не знам какво изобщо е правила в САЩ по времето до 2009, за да завърши цигански колеж в Бруклин. Точно това е Бъркли Ню Йорк, дава степени на черни и хиспаници, които нямат мозъчния капацитет дори за евтин щатски (в смисъл на основан от и финансово поддържан от администрацията на съответния щат) колеж.

22.10 2014 в 19:18

На мен ,българката в чужбина, ще ми обясните ли първо , с какво точно се занимава обсъжданата на последък агенция . Че ако не беше момичето любовница на някого...и ако не и бяха подарили такова столче,ние българите в чужбина,нямаше да знаем,че някои се "грижи" за нас...Какви агетции ? Не ни трябват агенциите им...Харчете парите на Българина за българите,малкото,които останаха в родината.

22.10 2014 в 17:18

В тази държава само жените постъпват мъжки!

22.10 2014 в 16:37

Уж временното правителство, което трябваше уж само да подготви изборите, смени половината ръководни кадри в държавата. Закога ще назначавате нови хора? Няма ли новото правителство да си назначи такива? Или служебното работи за новото...

Цвъкайте минусите.