Служебният кабинет започва работа със смяна на областни управители

Нели Чолашка Последна промяна на 12 август 2014 в 17:30 4509 7

Служебният кабинет на проф. Георги Близнашки.

На първото си заседание служебният кабинет ще смени петима областни управители, става ясно от дневния ред на Министерския съвет за утре.

Областният управител на Благоевград Муса Палев, човек на ДПС, срещу чието назначение имаше много протести миналата година, ще бъде сменен от Димитров Димитров (от МС все още не са представили биографиите на новите областни управители).

В Пловдив Венцислав Каймаканов, също човек на ДПС, ще бъде сменен с Розалин Петков.

Другите три рокади касаят хора на БСП, които преди година бяха поставени начело на областните администрации.

В Русе Венцислав Калчев ще бъде сменен със Симеон Иванов, в Монтана - Николай Пенчев с Нина Петкова и в Плевен - Бойко Балтаков ще смени Илиян Йончев.

Новите областни управители притежават опит в административното управление и мениджмънта, част от тях вече са били заместник областни управители, уточняват от Министерския съвет.

Освен това кабинетът ще отпусне на пет общини държавни имоти за разрешаване на социални и административни проблеми.

Очаква се кабинетът да предостави на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград сграда, в която висшето училище да оборудва модерна учебна база.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2014 в 09:27

къде са младите хора,дето бяха на протестите,не се виждат нито в министерствата,нито в обл.управи

13.08 2014 в 08:39

ЕЕЕ, и кво стана, оставиха пак турчина Кадир пак областен управител на Хасково. Ебати дахлийската държава сме. Докога ислямисти-комунисти ще ни управляват.
ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!

12.08 2014 в 21:05


Така, другите тикви не ги знам, но Розалинчо е толкова познат, че!Неуспял Гробарски кандидат за кмет на Карлово, но много вещ в подмяната и фалшифицирането на избори.Нали НИКОЙ няма илюзии, че БОСТАН може по честен начин да събере ТАКА чаканите МИНИМУМ 121 БАШ БОСТАН ИЗБРАНИ ТОЛСТОЛОПИ!:))))

12.08 2014 в 20:45

Тиквата още не е дошъл на власт и почнаха чистките.

12.08 2014 в 20:34

само толкоз ли са фесовете бе -всички да си заминават !

12.08 2014 в 18:16

Най-после справедливост и за Пловдив! Каймаканов е нарицателно за дребен мошеник, дължи пари на куп хора и е продажен турски задник!В Пловдив ДПС няма нито един депутат, но си купи областен! Айде сега, на село при мама!

12.08 2014 в 18:00

A областния на Враца, който е от БСП и го нямаше никакъв по време на наводненията. Да не говорим каква къща е построил на сина си и с чии пари - цялата работа много мирише - ало журналистите задействайте се.