Quantcast

Близнашки гарантира избори без "Костинброд" и мъртви души

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2014 в 16:32 1468 5

Георги Близнашки
Проф. Георги Близнашки. Снимка: Миро Златев /Булфото

Не се готви фалшификация на изборите, заяви министър-председателят проф. Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата.

„Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, категоричен беше премиерът.

Министър-председателят акцентира и върху предприетите действия на правоохранителните органи в страната за превенция срещу купуването на гласове:

„Нашето огромно желание е да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове“, заяви Близнашки.

Премиерът отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат.

„След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно, политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“, коментира още министър-председателят.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.09 2014 в 20:54

При 150 секции в Турция и незнам-колко си още в чужбина КАКВИ ГАРАНЦИИ? Имам усещането, че това ще бъдат най-МАНИПУЛИРАНИТЕ избори В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ.

Бившия кумсомолец Плевела назначи бившия кумонист Близашки да подготвя идването на власт на бившия кумонист Тиквочев. ЧЕРВЕНИТЕ ПАК СА НА ВЛАСТ. И това след цели 25 години демокрастия, либерастия и толерастия от еврогейско-педероатлантически тип.

Омерзен съм.

15.09 2014 в 18:57

Да бе, да

15.09 2014 в 17:33

Мазен, ама много мазен. Тоя виден конституционалист та даже професор, защо не го попитат законна ли е регистрацията на партия ДПС, пък после да говорим за избори.

15.09 2014 в 17:05

Те от МВР вече кааха, че мърти души нямало и май с това решиха въпроса за приключен

15.09 2014 в 16:48

Съветвам премиера да организира изпращането на доброболци-наблюдатели в Турция. Там е заровено кучето на тези избори, не в Костинброд.