Бившият областен на София: Сделката с "Царските конюшни" не ощетява софиянци

OFFNews 14 септември 2016 в 07:59 5104 4

Снимка БГНЕС

Веселин Пенев

Сделката с "Царските конюши" не ощетява софиянци или гражданите на България. Това коментира в ефира на Нова тв бившият областен управител на София Веселин Пенев.

Преди дни той подаде оставка след като бе осветлена сделка за продажбата на земята на "Царските конюшни" в София за жълти стотинки.

"Не съм привърженик на конспирациите, но познавам добре политическия живот и за пореден път предизборна кампания стартира със скандали", каза Пенев.

Бившият областен на София защити действието си с тезата, че държавата нямало как да се грижи за този терен и за това е било по-добре той да премине в частни ръце.

"Единственият начин инвеститорът да строи каквото и да е там, е да се разбере със собствениците на сградите", каза Пенев.

По негови думи ползите за държавата от тази сделка тепърва предстоят.

"Това е единственият начин да се промени нелицеприятната гледка в София. В столицата има над 1000 терена, за които държавата няма как да се грижи", каза бившият областен управител на София.

Пенев завърши с думите, че е "десен човек" и няма разбирането, че взаимоотношението на държавата с бизнеса значи само "далавера".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

4

66

14.09 2016 в 13:50

от къде на къде
знае това прасе
какво ме ощетява
и какво не

политик = мръсник

10538

3

Black Hex

14.09 2016 в 11:02

Добре де, разбрахме колко много пари си докарал с тая сделка на софиянци - на всеки по една ръчна колика препълнена с пачки!
Обаче онази другата сделка с джиБа под наем дето го плащаш пък той си седи във фирмата на собственика, за нея какво ще кажеш?

http://offnews.bg/news/Razsledvane_68/Pri-pet-sluzhebni-koli-oblastniiat-na-Sofiia-si-nae-chastna-za-3-335_635736.ht ml?&op=ok_post#comments

 
X

Подкастът на OFFNews