Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кънев: Ако Борисов не е знаел за "Царските конюшни", значи не става за премиер

OFFNews 13 септември 2016 в 19:04 7694 6

Радан Кънев

Какво се оказа в случая с "царските конюшни": от месеци трима ключови министри на ГЕРБ - Бъчварова, Павлова и Танева, са получи пълната документация, заяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

И изведнъж - точно в началото на кампанията, се оказа, че тази пълна документация БСП я представят и ГЕРБ я научават. Аз я научих от БСП. Аз не съм знаел нищо по този случай. Само че трима основни министри на ГЕРБ, любимци на Борисов, са знаели. И ако някой ми каже, че Борисов не е знаел, значи той не става за премиер, каза Кънев.

Той коментира и подадената оставка на областния управител на София Веселин Пенев заради скандала с "царските конюшни":

РБ имаше две номинации за областен управител на София – Стамен Янев от ДБГ (б.р. сега шеф на Агенцията за чуждестранни инвестиции) и една от НПСД (партията на Корман Исмаилов; Веселин Пенев е номинацията на НПСД - б.р.). Тези две номинации отидоха в ръководството на РБ, ли? Не, защото блокът няма ръководство, защото всяка партия търси да заграби някакъв терен за себе си. Те отидоха на килимчето, на бюрцето на Борисов и той си избра едната, каза лидерът на ДСБ.

Борисов си направи избора. Почти навсякъде, където имаме областни управители, ние предлагахме по двама, на места - по трима души. И някой иска да ме убеди, че това е нормално и че по този начин можем да наложим реформи. Ами, разбира се, че не можем, констатира Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12129

6

ig

14.09 2016 в 10:42

Аз ще гласувам за РБ. Пукайте от яд герберски тролове. Можете да опонирате само като се подигравате, стринке минке, по темата - можеш ли да се обосновеш или във вашата партийка са ви казали на всичко да се подигравате? Е това съм забелязала.. само подигравки, няма обосноваване, само сарказъм ако някой каже нещо против тиквата. Личи си манталитета на партията.

12530

4

синя сова

13.09 2016 в 23:32

Та да се върна на проблема,стрино,минке-знаел е!ШЕФА е знаел,но сега се прави на "печена тиква"!Щом регионалното лиле е знаела,щом мрън,мрън,мяу е знаела от висотата си на МВР-министър,дори фъндъчка е знаела,не може да не е знаела...Ще излезе ,че и Многоръкият Шива-цветан цветанов е знаел,нали е агент от 7-мо главно на ДС.Той всичко трябва да знае.Знаел е борисов,но пак не става за премиер...и въпреки това,генералите от ДС/АБВ си го "крепят" на поста защото добре си играе роличката в политическия театър и изпълнява каквото му наредят!

12530

2

синя сова

13.09 2016 в 23:04

Стрино Минке,в нашата държава "умните"са малцинство за съжаление,затова сме на това дередже."ШЕФА"нали беше казал когато избрахте президента Плевнелиев:"И магаре да бях им предложил ,и него щяха да изберат..."и го галеше по врата пред журналистките/мухоморки. :)

20374

1

Стринка Минка

13.09 2016 в 20:56

Ми да назначим тебе бе? А?
Ама с тоя пайтон избиратели мнозинство ще имаш ли?
 
X

Подкастът на OFFNews