Бившият главен секретар на МВР става шеф на митниците

OFFNews 10 май 2017 в 13:06 7348 0

Бившият главен секретар на МВР става шеф на Митниците

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

Бившият главен секретар Георги Костов става директор на Агенция "Митници", а Галя Димитрова поема НАП.

"С решение от днес правомощията на Бойко Атанасов, като изпълнителен директор на НАП, са прекратени. Той, считано от утре, ще бъде третият зам.-министър на финансите, с ресор приходните агенции", обясни финансовият министър Владислав Горанов след първото заседание на Министерския съвет днес.

"Промяна търпи и ръководството на Агенция "Митници". Розалия Димитрова, досегашният директор, се връща в администрацията на директорски пост, по изрично нейно настояване. Предложението беше да бъде зам.-директор на Агенцията, но тя предпочете да се върне там, откъдето я номинирахме. Огромният оперативен опит и необходимостта от укрепване на митницата за нещата, които ни предстоят напред, предположи за директор на Агенцията да предложен доскорошния главен секретар на МВР Георги Костов. Предполагам, че от утре това ще е факт", добави той и уточни, че Костов е с много голям опит в борбата с престъпността.

"Надявам се с този екип да успеем да постигнем още по-добри резултати спрямо това, което досега правихме в битката с контрабандата и измамите, както и загубите за бюджета от това", каза още финансовият министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови