Бат' Сали обещал на Доган цигански гласове за ДПС

OFFNews 11 май 2014 в 10:45 3261 1

Александър Методиев

„На Ахмед Доган (почетния лидер на ДПС - бел.ред.) обещах да работя честно и да допринеса за развитието на ДПС относно приоритетите, начертани от ръководството. Никой не може да обещае брой гласове, нашите хора имат глави на раменете си”. Това каза депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат' Сали пред bTV. Самоковският депутат прогнозира, че партията му ще спечели три или четири мандата за Европарламента в предстоящия евровот.

90% от ромите вече знаят как да попълнят бюлетината за изборите за Европейски парламент, каза той. Методиев стана инициатор на т. нар. ромско обединение, започнало от конгрес в четиризвезден хотел в Боровец преди месец.
„ДПС е единствената партия, която е най-близка до циганския етнос – дава възможност на всеки да развива своите идеи. Ето, както на мен ми помогна за идеята за ромско обединение”, похвали Методиев себе си и партията си.

Първоначално учредителната конференция на ромското обединение била насрочена за 12 май, понеделник, но била отложена за след изборите на 25 май, за да се разсеят съмненията за предизборна мобилизация на ромската общност, каза още депутатът.

Той очерта приоритетите пред ромското обединение - образователният ценз, здравеопазването, жилищните проблеми. „В това обединение ще има политическа дисциплина, няма да се поставят условия”, декларира Методиев и добави: „аз нямам власт, власт има всевишния.”

„ДПС 20 и няколко години помага на този етнос”, подчерта Александър Методиев, бивш член на ромската партия „Евророма”, с чийто лидер Цветелин Кънчев е в конфликт.

„Кинжалът е тежък, с това забиване на кинжала, с организацията, която създаваме, ще приключим с манипулацията на ромите”, увери накрая Александър Методиев.

Междувременно днес разследване със скрита камера на bTV в Северозападна България показа, че се търгуват ромски гласове за предстоящия вот. Гласът струва между 30 и 40 лева.

Щом научили, че се записват от скрита камера обаче ромите, с които авторът на разследването „спазарил“ гласове, извикали полиция. Те се оплакали, че журналистите ги притеснявали и подвеждали, като им предлагали пари срещу гласовете им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков