Бареков убеждава консерваторите да подкрепят Кристалина Георгиева за ООН

OFFNews 29 септември 2016 в 16:28 5109 5

Николай Бареков ще убеждава консерваторите да подкрепят новата българска кандидатура за генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева. 

След "изненадващата" и недобра от тактическа гледна точка рокада на кандидатите ни за поста шеф на ООН предложих на колегите си консерватори от ЕП все пак да излезем с подкрепа за втория български кандидат госпожа Кристалина Георгиева. Очаквам след препоръката ми вчера изтъкнатият британски консерватор и евродепутат, председател на групата на ЕКР, господин Саид Камал да излезе с изявление в тази насока, подчерта Бареков.

"Станалото станало. Като български политик в Европа се опитвам да помогна с позициите си за българската кандидатура, но и за двете ни дами - кандидати мога да кажа само хубави думи и добри препоръки. Надявам се работата ми с британските колеги в ЕП и моята последователност като български и европейски консерватор да допринесе ползи за родината ми. Десният профил на госпожа Георгиева и опита й като еврокомисар ще ни помогне да спечелим нова подкрепа в Съвета за сигурност. Гласове, които не успяхме да съберем поне досега", се казва още в позиция на Бареков след издигането на новата кандидатура за шеф на ООН.

Подкрепата ми за втория български кандидат следва да се разглежда като последователна моя стъпка за естественото сближаване на двете най- големи еврофракции в ЕП - Консерваторите и колегите от ЕНП. Смятам за противоестествена дългата коалиция между леви и десни в Европа. Като патриот желая успех на всяка българска кандидатура и оставам тежък критик у нас на слабото правителство, но като български консерватор и член на ръководството на ПГ на ЕКР и на Европейския консервативен алианс ще работя за успеха на втория български кандидат, допълва той.

Според него ако запазим достойнството на Ирина Бокова, шансът ни за успех с госпожа Георгиева ще се увеличи сериозно, а битката за поста генерален секретар може да завърши с триумф за България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

5

Black Hex

29.09 2016 в 18:03

Щом и байрека се е застъпил за лелка сталинка...
Егати седмицата!
Представям си какво ни чака в края, когато магарето Му вземе, че (не) обяви своя персонален масажьор на егото си.
За сталинкА оба още имам някакви съмнения, притеснения по-скоро. бай йоло все още не е обявил своята подкрепа за нея. Притеснявам се значи.

29585

4

Izalina

29.09 2016 в 17:28

ама без звук нали ;)

29585

2

Izalina

29.09 2016 в 17:23

И на кой език по-точно ще ги убеждава? Май по-добре да не ... достатъчно ни се посмяха вече във всички направления.

13780

1

Перко

29.09 2016 в 17:20

С такъв застъпник няма начин Кристалина да не спечели :)