Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бареков ще агитира под земята

Ковачки ще подари мини "Бобов дол" на държавата, ако Бареков е премиер

Христо Пелов 26 август 2014 в 13:33 7275 18

Снимка bulgariabezcenzura.bg

Днес лидерът на "България без цензура" заяви на пресконференция, че ще влезе в мини "Бобов дол", за да покаже на политиците как се агитира под земята.

По-рано днес ат пресцентъра на ББЦ съобщиха, че Бареков ще посети днес в 14 часа рудник "Бабино" на мини Бобов дол, „за да поздрави миньорите в рудника” и да ги запознае с програмата си. 

"Христо Ковачки ще подари мини "Бобов дол" на държавата, ако аз стана премиер", обясни Бареков на пресконференция пред журналисти.

Бареков съобщи още, че на 30 август във Варна ще има конгрес на ББЦ и коалиционните партньори, които се присъединиха към партията на Бареков. На него ще присъстват Сайед Камал - председател на групата Европейските консерватори и реформисти в ЕП, и Джефри ван Орден, който е представител от същата група.

На 1 септември ще бъдат представени водачите и листите на коалицията, като някои от имената на водачите могат да бъдат съобщени още в петък, допълни още новият политик.

Днес лидерът на ББЦ даде прескоференция по повод предложението на ГЕРБ за теглене на нов външен дълг. Бареков заяви, че изказването на Борисов, че служебното правителство трябва да подготви започването на процедура за нов външен дълг, е абсурдно, като изказа съмнения дали експертите на ГЕРБ са експерти.

Бившият журналист съзря в думите на Борисов опит да се сее хаос и да се дестабилизира държавата, като окачестви този опит като повод да се откраднат пари.

"Има нарушение на Конституцията - да се тика правителството да прави такива неща", заключи водачът на "България без цензура".

Тирадата срещу лидера на ГЕРБ продължи и бе подета и от коалиционните партьори на Бареков.

Зам.-председателят на партия "България без цензура" Светлин Танчев, който напусна парламентарната група на ГЕРБ през февруари и се присъедини към Бареков, обяви, че кредитният ресурс е най-лесният ресурс, но трябва да се създаде бизнес стратегия и план за погасяване, които да бъдат разработени и дебатирани и след това да се вземе някакво решение.

"Има много други неща, за които да си говорим, а не само да хвърляме цифри", допълни Танчев.

"В държавата има стабилност и дестабилизацията е само в главите на хората от ГЕРБ", коментира пък Кънчо Филипов - председател на партия "Лидер", която наскоро се присъедини към коалицията около Бареков.

Лидерът на Земеделски народен съюз Румен Йончев заяви, че Борисов и неговите хора диктуват какво да се прави и говорят чрез служебното правителство.

Изказванията на председателите на "Движение "Гергьовден" и Партия на българските жени - Драгомир Стефанов и Весела Драганова, бяха в същия стил.

Николай Бареков определи Радан Кънев, който по думите му се мисли за най-десния човек в България, за "бойкоборисовче". 

"Няма по-десен човек от мен в България!", заяви Бареков, а Весела Драганова го поправи и допълни "от нас".

Новият политик каза, че ще спази обещанието си и ще открие 1 млн. работни места за 8 години, ако стане министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews