Бареков свиква актива на ББЦ, ще търси сметка за неадекватното поведение в НС

OFFnews Последна промяна на 08 март 2015 в 13:23 5596 7

Снимка Стефан Марков/Булфото

Николай Бареков

Евродепутатът Николай Бареков свиква актива на "България без цензура" на 22 март и ще търси сметка на партийците от БДЦ за "неадекватното им поведение".

Бареков ще иска отчет от своите по следните 4 точки:

1. Отчет на парламентарната група с участието на ББЦ и поемане на политическата отговорност за редица гласувания, сред които одържавяването на частните пенсионни фондове и тегленето на 16 милиарда лв. дълг.

2. Актуално състояние на партията и отчет на Председателя и Контролния съвет относно разходите и усвояването на изплатената партийна субсидия.

3. Анализ на Председателя относно първите 100 дни на правителството, първото полугодие на Народното събрание и оценка на ефекта от поведението на отцепените депутати от ББЦ и ПГ на БДЦ, от която беше оттеглено политическо доверие.

4. Подготовка за участие в Местни избори 2015

Ето какво казва още Бареков към актива на ББЦ. Публикуваме го без редакторска намеса:

Изчаках максимално дълго със свикването на второто разширено заседание на членовете на ПП "България без цензура" след парламентарните избори на 5 октомври, за да дадем шанс, без да налагаме преса, парламентарната група на БДЦ да прояви разум и да проведе разговор с избирателите си за общата политика, която трябва да провежда. Към момента единственият закон, с който се прочу тази група беЗаконът за легализирането на проституцията, който бе внесен от наш бивш член. За първи път в историята на България станахме свидетели как се купуват не отделни депутати, а цяла парламентарна група. Очевидно, че нито една политическа сила не е в състояние да бъде коректив на това безпринципно, безхарактерно и нереформистко управление.

В следствие на задкулисните напускания на депутати от ББЦ и неадекватното им поведение в НС, парламентарната група изгуби всякаква стойност и срина доверието към ПП "България без цензура" от единадесет до по-малко от един процент. Имам готовност да запозная подкрепящите ББЦ с нова визия за нашата политическа сила, с кардинално нов подход към управлението и с план за завоюването на политическото доверие в нас. През последните седмици, въпреки тоталната медийна репресия, партията показа, че е жива и че се вълнува от своето политическо бъдеше. Повечето от нас не са забравили, че сме се родили като алтернатива на ГЕРБ, Тройната коалиция и статуквото.

С днешна дата съм категоричен в едно – народните представители от БДЦ, независимо от тяхната партийна принадлежност, категорично не оправдават очакванията на нашите избиратели и тотално сринаха доверието в нас, не изпълнявайки нито едно предизборно обещание в посока социалната, здравната, образователната и икономическата политика на страната. Виждайки безпринципното им поведение още в началото на дейността на парламента, оттеглих политическото си доверие към БДЦ, за да сваля отговорността за действията на парламентарната група от плещите на нашата партия.

Като оценявам проявената лоялност от страна на тримата колеги Светлин Танчев, Мартин Иванов и Георги Ковачев да останат в ББЦ, въпреки тоталната атака срещу тях и срещу нас, очаквам те да дадат обяснение пред партията за всички гласувания, които не бяха съгласувани с мен като председател през последните месеци. Досега те не са дали обяснение за мотивите си за подкрепата на 16 милиарда. лв. външен дълг и дължат отговор на всички наши симпатизанти, защо позицията им в парламента се промени в последния момент. Като лидер на партията аз бях запознат предварително, че гласът на ББЦ ще бъде против тегленето на външния дълг, каквото беше и нашето общо решение в ББЦ. По време на разширеното заседание членовете на партията трябва да получим тези отговори за действащата системна и неаргументирана подкрепа към управляващите от депутатите, които ни представляват в така наречената ПГ БДЦ. Ето защо отправям покана към Светлин Танчев, Мартин Иванов и Георги Ковачев да заповядат на 22 март, за да се срещнат очи в очи с тези, които ги избраха, да дадат обосновка за действията си в парламента и да чуят оценката на нашите партийни членове за общия ни 6-месечен път след провеждането на парламентарните избори на 5 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2015 в 20:22

Ами наистина не оправдаваш очакванията на избирателите си, не раздаваш мангизи с торби и не черпиш с кебапчета. Я по-добре си вземи английския на Ниво 1.

08.03 2015 в 19:31

Този Барека да каже по колко бутилки шампанско на ден пие???!!!! Да каже кой боклук мъкне в Брюксел за да се забавлява...Дрогаааа

08.03 2015 в 17:45

Никой , ама съвсем никой не го взима на сериозно ...
... дори и съпартийците му се подиграват на този жалук дудук

08.03 2015 в 14:34

Играта продължава, Бареков е родолюбец обаче депутатите не са го послушали;), обаче няма да ги изключи от партията, само другарска критика и публично порицание на постъпките им:)
Има си САЩ кукловоди, със свой аналитици за повечето партии и определят БГ демокрацията вече 25 години.
Бареков както РБ и ПФ се изложи и брутално излъга избирателите си, като лъжеродолюбец и че няма да е в коалиция с лошите предатели от ГЕРБ.
Сега кукловодите оправят имиджа за месния вот и предсрочни избори, виждаме че ни готвят за поредния "нов" месия ЦАРЯ, важното е техните васали да имат мнозинство във всички парламенти и да са послушни, ако не са пускат протестерите и правят цветна революция.

08.03 2015 в 14:04

Докато съдът не им търси сметка на тия, така ще е.

08.03 2015 в 13:46

В голямата си част актива на ББЦ се разбяга отдавна,останаха ли още или има прясно назначени.Най-вероятно Дудука свиква всички все още останали членове,че да отчете,че съществуват.

08.03 2015 в 13:43

По искане на Майната търсената сметка от актива парламентарната група на ББЦ ще се проведе на английски език.